Mary Kay Place 76 let


Tato absolventka University of Oklahoma, která vyrůstala v Tulse, začala svou hereckou kariéru tím, že se dostala na pozici asistentky známého televizního producenta Normana Leara. Tehdy se začala podílet na scénářích k seriálům např. ALL IN FAMILY, THE MARY TYLER MOORE SHOW, PHYLLIS či velmi populárnímu M*A*S*Hi a v leckterém z nich si i zahrála nějakou malou roli. Poprvé, kdy si jí lidé všimli o poznání více, bylo, když postavu Loretty Haggersové (fyzicky postižené countryové vokalistky) v satirách na MARY HARTMAN, MARY HARTMAN a FOREVER FERNWOOD nejen stvořila, ale i ji zahrála, za což byla nominována na cenu Emmy.

V 90. letech se vrátila k televizní činnosti a to nejen jako herečka v seriálech (př. NEMOCNICE CHICAGO HOPE), ale hlavně jako režísérka jednotlivých epizod televizních sitcomů (př. PŘÁTELÉ). Její zatím poslední význámná role byla ve filmu MANNY & LO z roku 1996, kde ztvárnila matku dvou osiřelých dívek.


23.9.1947
Tulsa, Oklahoma, USA
Mary Kay Place csfd

Tátův drakMusicThe PromDianeState Like SleepZmenšováníHollaroviClaire's CambodiaI'll See You in My DreamsStážistaLast WeekendPomsta je sladkáA Country Christmas StoryMiloYou're in ChargeZase domaNa molLeonieShrek: Zvonec a konecJulie a JuliaMládí v hajzluNějak se to komplikujeTaktika prstůGrace už neníMaminčin mazánekWar Eagle, ArkansasNine LivesSamotář JimDeath and TexasEvergreenKiller DillerSilver CityLatter DaysNikdo se nic nedozvíHolka na roztrháníJunkAnděl na skřipciMy first MisterSlez ze stromuWoman's a Helluva Thing, AŽivotní jistotyMiláčku, vrať seNarušeníPřípad Ellie NeslerovéV kůži Johna MalkovicheHow to Make the Cruelest MonthNaturally NativePeckerVýchozí bodChuť láskyStíháníVyvolávač deštěFor My Daughter's HonorManny & LoMá nejlepší přítelkyněObčanka RuthTalking withIn the Line of Duty: The Price of VengeanceTetovaná TerezaTelling Secrets


Aktualizace osobnostního profilu Mary Kay Place: 31.10. 2023 07:23