Šóta Sometani 31 let


Narodil se 3. září 1992 v hlavním městě Japonska, v Tokiu. Jako jediný herec spadá pod agenturu Toys Factory (jinak se starají jen o kapely, zpěváky a zpěvačky). Umí pantomimu, eskamotérství a ping pong. Baví ho koukat na filmy a fotit.

To nejzajímavější, v čem se do Pandořiny skřínky objevil, byly následující filmy a seriály: Ping pong (2002), Devilman (2004), Furefure šódžo (2008), Aibó (2002), Seito šokun! (2007) a Battery (2008). Šóta se objevil ve 13 filmech včetně Stacy a ve 23 seriálech od roku 2001-2009. Za svou dosavadní hereckou kariéru hrál i ve třech taigách: ve 13. díle Musašiho, v Rjóma den se objevil ve 2. - 6. epizodě jako Jamauči Tojonori (skutečná historická postava) a v Gó: himetači no sengoku jako Mori Nagataka (opět skutečná historická postava, chlapec, který v 16 letech zemřel v bitvě).

Roku 2010 opět dostal hlavní roli a to ve filmu Juriko no aroma, kterým potvrdil, že není a nebude typem pro středoškolské romantiky. Objevil se ještě ve třech dalších filmech (např. Tókjódžima) a v devíti seriálech (např. Yankee-kun to Mechane-čan nebo Džúnen saki mo kimi ni koišite). Na hlavní roli v seriálu si Šóta musel ještě pár let počkat.

Byl to právě rok 2011, který se stal pro něj přelomovým. Nejprve v lednu zazářil ve filmu v roli Mího Usocuki Mí-kun to kowareta Má-čan, kde si zahrál po boku Ómasy Ajy (Má-čan), a posléze s filmem Sono Šiona Himizu, kde hrál hlavní postavu Sumidy Júičiho, dostal v září na Benátský filmový festival. Zde za svůj výkon získal cenu Marcella Mastroianniho, která se uděluje začínajícím hercům a herečkám, a je srovnatelná s cenou Volpiho, která je udělována těm nejlepším hercům a herečkám. To byl pro Šótu neuvěřitelný úspěch. Aby se nezdálo, že moc nepracuje, stačil ještě natočit tři další filmy (v jednom si dokonce střihl hlavní roli – Koi no itaru jami) a objevit se ve třech seriálech (například v historickém seriálu Tempest se poprvé objevil v sedmém díle a setrval až do konce).


3.9.1992
Tokio, Japonsko
Šóta Sometani csfd

HocureruDaikaidžú no atošimacuSuzumeBelleDetective Chinatown 3KassóroParallel World Love StoryPrvní láskaSaišo no bansanSamurai MarathonTabi no owari sekai no hadžimariŠiraisanKimi no tori wa utaeruNakimuši šottan no kisekiPunk samurai kirarete sóróJočó: Sanpo suru šinrjakuša – GekidžóbanKúkaiParksPončo ni joake no kaze haramasateSangacu no lion kóhenSangacu no lion zenpenKaizoku to jobareta otokoSatoši no seišunBakuman.Dia diaEiga Minna! Esupa Dayo!Haijú Kameoka takudžiKiseidžú: Part 2Kluk ve světě příšerMinna! Esupa Dayo! Bangaihen - Esupa, Miyako e IkuSensei to Mayoi NekoSoredakeSutoreiyazu KuronikuruBudó no namidaDoraibu In GamoKamisama to iu tóriKiseidžú: Part 1Sajonara kabukičóTadašiku wasureruTokijský klanWood Job!Širajuki-hime sacudžin džikenBukimi na mono no hada ni sawaruEien No ZeroKiyosu kaigiNō otokoRiaru: kanzen naru kubinagarjú no hiStrawberry NightTadaima, JacquelineThe IntermissionAku no kjótenAlways sančóme no júhi '64Ikiteru mono wa inai no ka?Kazoku, KashimasuMememe no kurageSadako 3DSennen no yurakuSú-čan, Mai-čan, Sawako-čanVlčí dětiAzemichi no dandi


Aktualizace osobnostního profilu Šóta Sometani: 18.11. 2023 15:46