Chadwick Boseman (1976 - 2020)


Chadwick "Chad" Boseman byl dramatik, scenárista a producent, který vystudoval Howard University a British American Dramatic Academy v Oxfordu. Chadwick se narodil jako nejmladší ze tří chlapců. Matka rodáků z Jižní Karolíny byla zdravotní sestrou, otec pracoval v textilní továrně. Jako kluk v prvních ročnících na střední škole Boseman napsal a představil hru o zastřelení basketbalového spoluhráče, která obrátila jeho život směrem k umění. V počátku své kariéry se věnoval divadelním inscenacím, ve kterých účinkoval, psal a některé i režíroval.

Čtyři roky se léčil se zákeřnou nemocí, absolvoval několik operací a chemoterapií. I přesto se po celou dobu podílel na natáčení několika filmů. Spolu s bratry Anthony a Joe Russo produkoval film 21 Bridges, kde sehrál i hlavní roli detektiva Andre Davise. Sám nikdy o zákeřné nemoci nemluvil na veřejnosti.

V roce 2020 po čtyřletém boji prohrál svůj boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman zemřel ve svém domě v oblasti Los Angeles, obklopen manželkou a svou rodinou.


29.11.1976
Anderson, South Carolina, USA
28.8.2020
Los Angeles, California, USA
Chadwick Boseman csfd

Black Panther: Wakanda nechť žijeBratrstvo pětiMa Rainey – matka blues21 mostůAvengers: EndgameAvengers: Infinity WarBlack PantherMarshallSpider-Man: HomecomingBohové EgyptaCaptain America: Občanská válkaKingova pomstaGet On Up - Příběh Jamese BrownaVelký draft42Kill Hole, TheExpresCo kdyby...?LokiCastle na zabitíDetroit 1-8-7Hranice nemožnéhoStrážce pořádkuMěsto ztracenýchSlunečno, místy vraždyAnatomie lžiOdložené případyPohotovostLincoln HeightsKriminálka New YorkZákon a pořádekTřetí hlídkaAll My ChildrenSee It Loud: The History of Black Television2020: The Lost YearChadwick Boseman: Portrét umělceBasketball: A Love Story9 KissesDate50th NAACP Image AwardsA Tribute to Denzel WashingtonAmerican Music Awards 2019Oscar 2019The 25th Annual Screen Actors Guild Awards


Aktualizace osobnostního profilu Chadwick Boseman: 31.10. 2023 20:27