Andrew Howard 54 let


Andrew Howard je velšský filmový, televizní a divadelní herec. Tento rodák z Cardiffu je 182 cm vysoký, ženatý s herečkou Sarah Essex. Jeho nejvýraznější divadelní rolí je Alex Delarge v Mechanickém pomaranči nebo také Oresto z Elektry. Jako divadelní herec to doháhl až do ROYAL NATIONAL THEATRE, také působil v nezávislém divadle DONMAR WAREHOUSE.

Andrew se pokusil podílet i na scénařích, poprvé k filmu STŘELCI(2002) a podruhé k hororu PIG (2010), v obou si zahrál hlavní roli a v druhém znich působí i jako producent.

Zdá se, že už jen herecká kariéra mu nestačí, přesto by byla škoda, kdyby v hraní neprokačoval. Důkazem jsou i ocenění, která prozatím získal. Na MFF v Tokiu - 2001 cenu za nejlepšího herce za postavu Jona ve filmu TEN UPROSTŘED. A na FF v Honolulu - 2009 si odnesl stejné ocenění za padoucha Thomase Lustera ze snímku BLOOD RIVER.


1.11.1969
Cardiff, Wales, Velká Británie
Andrew Howard csfd

TenetThe American KingAnnaVadí nevadíCrowThe Afghan96 hodin: ZúčtováníBipolarSquattersThe AfterUnder Milk WoodGirls Against BoysJunkieMoniKaIsle of DogsVšemocnýLusterPigPlivu na váš hrobBlood RiverChrám zatracenýchLove Me StillSuspectĎáblova cestaHeightsPoslední výsadekRevolverBáječný denHearts of GoldLev v ziměHlubinaMoonlightOutside the RulesStřelciTen uprostředŽivot na úvěrShadesVišňový sadEchoStarosta KingstownuPerry MasonPřísahaThe OutpostWatchmen24 Hodin: Nezastavitelný


Aktualizace osobnostního profilu Andrew Howard: 1.11. 2023 01:26