Vladimir Putin 71 let


Prezident Ruské federace Vladimir Vladimirovič Putin se narodil 7. října 1952 v Leningradu. Jeho rodiče byli dělníci, otec bojoval jako člen Rudé armády v druhé světové válce, matka zůstala a přežila celou blokádu Leningradu, Putin měl i dva sourozence. 28. července 1983 se oženil s Ljudmilou Alexandrovnou Škrebněvovou, učitelkou francouzštiny a španělštiny, bývalou letuškou, se kterou má dcery Marii a Jekaterinu.

V roce 1998 byl jmenován šéfem ruské bezpečnostní služby FSB, v jejímž čele stál až do srpna 1999. Od 16. srpna 1999 vykonával úřad premiéra, po abdikaci prezidenta Borise Jelcina 31. prosince 1999 se stal úřadujícím prezidentem. Po vítězství v prezidentských volbách v roce 2000 se stal řádným prezidentem. Od května 2008 do 7. května 2012 zastával funkci předsedy vlády. Od 7. května 2012 zastává opět funkci prezidenta. Jeho nástupcem se nakonec stal vicepremiér Dmitrij Medveděv, dlouholetý Putinův spolupracovník již od dob jeho působení v Sankt-Petěrburgu. Medvěděv požádal Putina, aby se po vypršení prezidentského mandátu stal ruským premiérem. S Dmitrijem Medveděvem se přátelí již od univerzitních studií.

Putin začal budovat kult osobnosti - obraz silného, ale zdravého a aktivního vůdce. Často se objevoval v televizi při různých sportovních aktivitách. Rybaří, je dobrý střelec, jezdí na koni a také je velmi zdatný v judu. Jako věřící a abstinent byl často zmiňován jako vzor pro mnohé Rusy. Hovoří velice dobře německy. Časopis Time jej v roce 2007 vyhlásil Osobností roku.


7.10.1952
Leningrad, Sovětský svaz
Vladimir Putin csfd

Smrt roku 2021!BrexitPád andělaSnowdenJaws 19LitviněnkoVigilMr. RobotAkta XJAGFrontlineHrdinové a zrádci uvnitř RuskaPutin vs the WestRussia LiesShadow Men: Inside Russia’s Secret War CompanyThe Man Who Challenged PutinZelenskyy: Spirit of UkraineZázračný aparátDva muži ve válceFIFA: Pod povrchemKickbackWagnerovci: Putinova stínová armádaZelenskij: Muž, který se postavil PutinoviZolotoje bezumije. Realnyje fotografii dvorca PutinaDvorec dlja Putina. Istorija samoj bolšoj vzjatkiIrak, destruction d'une nationJak se stát tyranemPoutine: le retour de l'oursPutin versus NavalnyjZatracená práceŽivot a smrt Diega MaradonyAgenti chaosuDokonalá zbraňDělo raskryto. Ja znaju vsech, kto pytalsja meňa ubiťJa pozvonil svojemu ubijce. On priznalsjaLáska a sex v RuskuO tom, jak se šaman Saša rozhodl vymítit démona z PutinaPutin


Aktualizace osobnostního profilu Vladimir Putin: 29.2. 2024 08:16