Gad Elmaleh 53 let


Francouzský herec, komik a režisér Gad Elmaleh se narodil 19. dubna 1971 v marocké Casablance. Původem Žid vyrůstal v multikulturním prostředí, mluví marockou arabštinou a francouzsky. Jeho otec byl mim. Gad vystudoval Lycee Lyautey v Casablance, ale škola ho nebavila. V roce 1988 odešel do Montrealu. Zůstal tam čtyři roky, během nichž byl rok studentem politologie, pracoval v rozhlase, psal vtipné příběhy a hrál je po nočních klubech. V roce 1992 se přestěhoval do Paříže studovat drama. Napsal autobiografickou one-man show s názvem Décalages o zkušenostech z Montrealu, s níž se představil v roce 1997 na scéně Palais des glaces.

Mezi čerstvé projekty, které čekají na uvedení v letech 2012-2013, patří francouzská komedie UN BONHEUR N'ARRIVE JAMAIS SEUL po boku Sophie Marceau; sportovní komedie s dalším komikem Omarem Sy LES SEIGNEURS; drama LE CAPITAL z prostředí finančních investičních fondů a fantasy drama L'ECUME DES JOURS o nemoci ženy, způsobené rostoucí rostlinou v plicích.

Gad žil v letech 1998-2002 s francouzskou komediální herečkou Anne Brochet, v roce 2001 se jim narodil syn Noé. Příběh o jejich vztahu i rozchodu lze najít v manželčině knize Trajet d'une amoureuse éconduite. Komik je dosud nositelem nominace na Césara 2004 za Nejlepšího herce v roli Chouchoa a výhry NJR Ciné Awards v kategorii Nejlepší polibek, který předvedl s hereckou partnerkou Audrey Tautou v romantické komedii Nejsem na prodej. Jeho nejlepším byznys přítelem je herec Jamel Debbouze. Mezi komikovy další záliby patří satira, zpívání a choreografie vlastních skečů.


19.4.1971
Casablanca, Maroko
Gad Elmaleh csfd

Alibi na klíč: Den DReste un peuFlashbackGad Elmaleh: Part En LiveLoue-moi !Pařba v PattayiGad Elmaleh: 20 ans de scèneGad Elmaleh: Le big showL'orchestre de minuitPěna dníKapitálLes SeigneursUn Bonheur n'arrive jamais seulJack a JillPůlnoc v PařížiTintinova dobrodružstvíOdsunCocoComme ton pèreDablérLov na boháčeBab el webOlé!Les 11 commandementsChouchou - miláček PařížeLa beuzeA+ PolluxPřece bych ti nelhal!Ráj na zemiVie normale, LaÀ bicycletteDruhá tvářElie annonce Semoun, la suite...Přesně podle plánuMuž je žena jako každá jináVlak životaDécalages au Palais des GlacesOpération Bugs BunnyVive la républiqueXXLSalut cousin!Soeurs Hamlet, LesSuperhvězda z FrancieCrisis in Six ScenesZakLes 100 plus grands...Fruits et légumesLes enfants de la téléTéléthonChaplin bez maskyUn jour, une histoireL'hebdo cinémaNice PeopleGad Elmaleh : L'autre c'est moiVítejte v Číně


Aktualizace osobnostního profilu Gad Elmaleh: 17.11. 2023 17:35