Tim Story 54 let


Timothy Kevin Story (narozen 13. března, 1970) je afro-americký filmový režisér. Pochází z města Los Angeles v Californii v USA, kde také navštěvoval "Westchester High School" spolu s jazzovým pianistou Ericem Reedem a herečkami Reginou King a Niou Long. Promoval na "University of Southern California's School" v oboru Film-TV.

O prvním úspěchu se dá mluvit až od roku 2002, kdy přišel s filmem HOLIČSTVÍ (BARBERSHOP) s Ice Cubem v hlavní roli. V Evropě tento film nesklidil takový úspěch jako v USA, kde se držel na předních příčkách žebříčku návštěvnosti kin.

V roce 2004 přišel s další komedií TAXI, remakem stejnojmenného francouzského filmu z roku 1998. Zde bohužel šlápl vedle, ale již následující rok (2005) se zapsal do silnějšího podvědomí diváků díky snímku FANTASTICKÁ ČTYŘKA (FANTASTIC FOUR). Tento film byl oproti jiným komiksovým adaptacím (temnému BATMAN ZAČÍNÁ, psychologicky proloženým SPIDER-MAN a X-MEN) jemnější oddechovou a spíše komediální podívanou. Možná právě proto budil u diváků rozporuplné pocity! To ale nic nezmění na tom, že letos (2007) nás čeká pokračování FANTASTICKÁ ČTYŘKA 2 (FANTASTIC FOUR: RISE OF THE SILVER SURFER), kde uvidíme, co pro nás Tim vymyslel. V roce 2008 nás pak bude čekat komedie RALPH.


13.3.1970
Los Angeles, California, USA
Tim Story csfd

Sláva je tu sníhRide Along 3The BlackeningTom a JerryShaftBrothers in AtlantaPoldův švagrJízda švárůMysli taky jako chlapMysli jako onHurricane SeasonFantastická čtyřka: Silver SurferFantastická čtyřkaDate SchoolTaxiHoličstvíThe Firing SquadOne of Us TrippedKrálovny hip hopuBílá slávaTým ŠkorpionKriminálka MiamiKevin Hart: Let Me ExplainLaugh at My PainKevin Hart: What Now?What Goes Around Comes AroundPraise ThisHollywood First Look Features#blackAF


Aktualizace osobnostního profilu Tim Story: 17.11. 2023 13:23