Noëlle Noblecourt 81 let


Noëlle Noblecourt byla příležitostnou herečkou, především je ale ve Francii dodnes známá jako moderátorka, která byla v šedesátých letech vyhozena z televize kvůli příliš krátkým sukním. Její vlastní jméno je Danielle Cron a narodila se za druhé světové války v Alžírsku, které tehdy patřilo k francouzské koloniální říši. Koncem padesátých let se začala uplatňovat jako herečka epizodních rolí ve filmu, objevila se například v úspěšné romantické komedii DĚVČE NA LÉTO (La fille pour l'été, 1960), u nás jsme ji mohli vidět v menší roli Margot ve filmu ANGELIKA, MARKÝZA ANDĚLŮ (Angélique marquise des anges, 1964).

Příležitostně se znovu objevovala jako herečka ve filmu i televizi, točila i pro zahraniční produkce, objevila se tak například v jednom dánském filmu a německém televizním seriálu. Před filmovou kamerou stála v roli letušky po boku Roberta Hosseina v kriminálce MUŽ, KTERÝ ZRADIL MAFII (L'homme qui trahit la mafia, 1967), ve stejném roce hrála poměrně velkou úlohu novinářku Claude v mysteriózním filmu BELPHEGOROVA KLETBA (La malédiction de Belphégor, 1967).

Koncem šedesátých let zmizela z očí veřejnosti a věnovala se rodině, před kamerou se po delší přestávce objevila v u nás neznámé komedii ON SE CALME ET ON BOIT FRAIS A SAINT-TROPEZ (1987). Až v nedávné době se znovu zviditelnila díky svému boji s rakovinou. K této tématice znovu vystupuje v televizi a především je autorkou úspěšné knihy To nic, to je jen rakovina (C'est rien! C'est juste en cancer, 2012), v níž ke své nemoci přistupuje s překvapivě humorným nadhledem.


12.12.1942
Alžír, Alžírsko
Noëlle Noblecourt csfd

On se calme ! ...et on boit frais à Saint-TropezL'homme qui trahit la mafiaLa Malédiction de BelphégorLe Feu de DieuDéclic et des claquesLe Petit monstreAngelika, markýza andělůLa DériveTre piger i ParisLe Roi des montagnesUne fille pour l'étéTripes au soleil, LesLe Comte Yoster a bien l'honneurBob MoraneVincent à l'heure


Aktualizace osobnostního profilu Noëlle Noblecourt: 22.3. 2024 15:39