Stephen Gyllenhaal 74 let


Stephen Roark Gyllenhaal je americký režisér a básník. Narodil se v Clevelandu ve státě Ohio. Vyrůstal v Pennsylvánském městě Bryn Athyn v rodině silně věřících swedenborgiánů, což jsou členové Církve Nového Jeruzaléma. Je potomkem důstojníka Nilse Gunnessona Haala, který byl v roce 1652 povýšen do šlechtického stavu královnou Kristýnou Švédskou, čímž vzniklo příjmení Gyllenhaal.

Díky Stephenovi se před kamerou objevily i jeho děti, Jake a Maggie Gyllenhaal. Ti dnes svou slávou předčily otce -režiséra i matku - scénáristku. Maggie byla dokonce v roce 2010 nominována na Oscara za roli ve filmu Crazy Heart. Stephenova bývalá manželka, Naomi Foner napsala scénář k dvěma jeho filmům a byla také nominována na Oscara za drama Čas zastavit se. Dnes žije s druhou manželkou, Kathleen Man Gyllenhaal na havajském ostrově Oahu.


4.10.1949
Cleveland, Ohio, USA
Stephen Gyllenhaal csfd

So B. ItSlib mlčeníGrassrootsFalešné přátelstvíManchildČasovaná bombaSkryté hlasyBachař z věznice Red RockVězeňská správkyněResurrectionTráva je zlatej důlŽivot ve lžiShattered MindZtracený IzaiášNebezpečná ženaVodní zeměParis TroutRodina špionůVražda na malém městěLeap of FaithSlíbený zázrakThe Abduction of Kari SwensonÚplné šílenstvíWhat Are Best Friends For?Exit 10BoschVěštciMiliardyRectifySatisfactionOkrsek 22Sestra HawthornováSpravedlnost v krviMentalistaVražedná čísla


Aktualizace osobnostního profilu Stephen Gyllenhaal: 17.11. 2023 21:31