Susan Seidelman 71 let


Americká režisérka, producentka a scenáristka Susan Seidelman své dětství prožila na předměstí Filadelfie. Susan po vystudování na Vysoké škole studovala na Univerzitě módu a umění. V té době se nechala inspirovat francouzskou novou filmovou vlnou a rozhodla se zkusit štěstí v nezávislé filmové scéně.

V následující komedi Hledám Susan. Zn.: Zoufale (1985) byla představena celá řada začínajících a dnes již slavných herců. Během 80. let se Susan blýskla úsměvnou sci-fi Chlap na míru (1987) s Johnem Malkovichem a další komedií Ďáblice (1989), za kterou herečka Meryl Streep získala nominaci. V 90. letech získalo Erotic Tales: The Duch Master (1994) nominaci za Nejlepší krátkometrážní snímek na filmovém festivalu v Cannes a v té době byla Susan i členem poroty na 44. mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně. Susan dnes žije v New Yorku se svým partnerem, scenáristou a producentem Jonathanem Brettem, se kterým je od roku 1986. Jejich syn Ozzy je producent a video editor.


11.12.1952
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Susan Seidelman csfd

Návaly pod košemMusical ChairsKlub osamělých v Boynton BeachRančMoc a láskaOdpoledne s GaudímChladné klimaTales of EroticaBarefoot Executive, TheConfessions of a Suburban GirlCookieĎábliceChlap na míruHledám Susan. Zn.: ZoufaleSmithereensThe Electric CompanyStellaZnovu na světěSex ve městěPředčasné vydáníMadonna: Into the GrooveMadonna: Celebration: The Video CollectionDutch Master, TheTo nejlepší z 80. letReel Herstory: The Real Story of Reel WomenBlank CityIn the Company of WomenIndependent ViewCalling the ShotsChambre 666


Aktualizace osobnostního profilu Susan Seidelman: 31.10. 2023 06:35