Roma Maffia 65 let


Americká herečka Roma Maffia se narodila 31. května 1958 na Manhattanu v New Yorku. Křestní jméno jí její matka vybrala na mapě a příjmení má po svém nevlastním otci, který ji adoptoval. Svou hereckou kariéru započala u divadla.

V roce 1995 hrála ve snímku V POSLEDNÍ CHVÍLI, thrilleru pojednávajícím o zoufalém otci (Johnny Depp), který se snaží najít svou unesenou dceru. Po tomto filmu natočila televizní snímky TAJEMNÁ ŽENA a THE HEIDI CHRONICLES, a poté přišel úspěch v podobě jedné z hlavních rolí v kriminálním seriálu PŘÍPAD PRO SAM. V seriálu hrála po dobu čtyř sezón a ztvárnila zde inteligentní soudní patoložku Grace Alvarez. Během prací na seriálu si dokázala udělat čas na natočení dalších snímků, z nichž za zmínku stojí LIKVIDÁTOR s Arnoldem Schwarzeneggerem, thriller SBĚRATEL POLIBKŮ s Morganem Freemanem a Ashley Judd, akční drama DVOJÍ OBVINĚNÍ s Tommym Lee Jonesem a komedie CO VLASTNĚ ŽENY CHTĚJÍ?, kde si zahrála plejáda slavných hereček v čele s Glenn Close a Cameron Diaz.

Poté co skončila s natáčením seriálu PŘÍPAD PRO SAM, pracovala na dvou poněkud neznámých snímcích THE NEW WOMEN a TREADING WATER. V roce 2000 začala natáčet seriál PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O odehrávající se v Miami a vyprávějící o životě, práci a problémech dvou nejlepších přátel a zároveň plastických chirurgů, které si zahráli Dylan Walsh a Julian McMahon. V něm ztvárnila lesbickou anestezioložku Liz Cruz. Na seriálu by Roma měla pracovat do roku 2010. Během roku 2003 ještě natočila film DÍRY. Od té doby co pracuje na seriálu PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O., hraje spíše v neznámých snímcích jako GHOST IMAGE a YONKERS JOE. Zahostovala si taky v seriálech ALLY MCBEAL, POHOTOVOST, SOUDKYNĚ AMY, RODINA SOPRÁNŮ, POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ, KAUZY Z BOSTONU, MYŠLENKY ZLOČINCE atd.

Ve volném čase ráda píše, hraje ping pong nebo se věnuje svým psům. Také je aktivně zúčastněná v neziskové organizaci Artist for a New South Africa (ANSA).


31.5.1958
Brooklyn, New York City, New York, USA
Roma Maffia csfd

Hra na pomstuMajákTísňová linkaAž do nebeThe Real St. NickKingshighwayThe Blue Tooth VirginYonkers JoeObraz mrtvéhoTotally Baked: A Pot-U-MentaryDíryTreading WaterThe New WomenThe David Cassidy StoryCo vlastně ženy chtějí?Dvojí obviněníSilnice E9Sběratel polibkůThe Defenders: PaybackDrahý románekLekceLikvidátorTajemná ženaThe Heidi ChroniclesV poslední chvíliNovinySkandální odhaleníAmerican Blue NoteDetektiv Janek: Vnitřní záležitostiManželství s mafiíStuck on You!SmithereensMiliardyEqualizerIn the DarkZelený servisBullProlhané kráskyQueen Sugar


Aktualizace osobnostního profilu Roma Maffia: 5.11. 2023 06:08