Vladislav Beneš 67 let


Od dětství působil v dabingu, uplatnil se také jako dětský herec na několika divadelních scénách (Národní divadlo, Divadlo E. F. Buriana). Po gymnáziu vystudoval herectví na DAMU, načež strávil dva roky v Divadle J. Průchy v Kladně (1980-1982), od roku 1982 je členem činohry Národního divadla v Praze. V divadle ztvárnil řadu postav v klasickém (Romeo a Julie, Sen noci svatojánské, Višňový sad) i moderním repertoáru (Obsluhoval jsem anglického krále, Věc Makropulos atd.)

Kromě hraní divadle se Beneš věnuje také divadelní režii, působí též jako pedagog na pražské konzervatoři. Významnou součástí Benešovy práce je dabing, jeho hlasem promlouvají například Richard Gere nebo Pierce Brosnan, velké dabingové příležitosti mu přinášejí také zahraniční seriály (například Kriminálka Las Vegas).


28.11.1956
Praha, Československo
Vladislav Beneš csfd

IdiotOčitý svědekO uloupené divoženceSpolečníkMiláčekZ rodinného albaNenávistZakletý vrchZe života pubescentkySmůlaNetrpělivost srdcePravda a ležKrál a zlodějKrásná čarodějkaCizinci v doměUzavřený pavilónRomance o vodníkoviZkouška kvalityMotaniceNěkdo musí z kola venProces s vrahy MartynovéRukojmíKverulantkaKámen a růžeZráníŠvec z konce světaO mrtvých jen dobřeTchyněChytrá princeznaJak básníci přicházejí o iluzeKonkurs na chlapaČertův švagrPoslední vlakDvojí křestChvíle pro píseň trubkyRytmus 1934Svítalo celou nocHistorie začíná pod kaštanyPozdrav z přístavuCesta domůDary hadího králeNikdo se tě neprosilNa konci světaPomerančový klukKolečkářiLidé z metraPoslední ples na rožnovské plovárněRomance pro devět dlouhých letTaková letní nocNikdo mi nic nepovíTemný KrajDoktorka KellerováStopy životaPrvní republika


Aktualizace osobnostního profilu Vladislav Beneš: 30.10. 2023 11:54