Jan Kuželka 77 let


Jeho jméno je dodnes většině filmových diváků neznámé, přitom právě pražský rodák Jan Kuželka je jedním z nejobsazovanějších českých herců v historii a na filmovém plátně i televizních obrazovkách se pohybuje již čtyři desetiletí.

Vyjmenovat filmy, na kterých se podílel by vydalo na dlouhý seznam, z těch nejvýznamnějších můžeme zmínit třeba epizodní roličku kuchaře v oscarovém snímku Miloše Formana AMADEUS, v postavách hostinských, řezníků či kuchařů se mihnul v českých pohádkách JAK SE BUDÍ PRINCEZNY, RUMBURAK nebo KOUZELNÝ MĚŠEC. Zahrál si i v ruské adaptaci známé divadelní hry REVIZOR nebo kováře v americké historické komedii PŘÍBĚH RYTÍŘE s Heathem Ledgerem v hlavní roli.

Od r.1983 se díky Františku Ringo Čechovi Kuželka prosadil i na divadle, jeho první rolí byl Bivoj ve hře Dívčí válka, dnes má za sebou nepočítaně odehraných představení. Kromě herectví Kuželka působil též jako asistent úspěšného fotografa Antonína Kratochvíla.


7.2.1947
Praha, Československo
Jan Kuželka csfd

Po čem muži touží 2Reklama na VánoceStáří není pro srabyPo čem muži toužíNejlepší přítelTajemství pouze služebníŘachandaBabovřesky 3Babovřesky 2BabovřeskySaxána a Lexikon kouzelČertova nevěstaDešťová vílaDoktor od jezera hrochůŠkola princůAť žijí rytíři!Jarmareční boudaAnglické jahodyNejkrásnější hádankaSvatba na bitevním poliEdith PiafExpertiMezi námi přáteliHon za svobodouPost CoitumVražda kočky domácíHitler: Vzestup zlaTajemný svícenPoslání s podrazemAu Pair II aneb Pohádka pokračujeMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoPříběh rytířeVzkříšeníNebát se a nakrástPlunkett & MacleaneBídníciHvězda životaChladné srdceKouzelný měšecMladý Indiana Jones: Putování s otcemO sirotkovi z RadhoštěRevizorCesta peklemFanyMutters CourageGiorginoNehynoucí láskaPřetržený výkřikV erbu lviceDáma a smrtKomu šplouchá na majákNěco lehčíhoTrhala fialky dynamitemOsudné dveřeJak chytit krokodýlaSilnější než jáUzavřený pavilónDivoká srdceKam letíš, letadlo?Pane králi, jdeme z dáli


Aktualizace osobnostního profilu Jan Kuželka: 30.11. 2023 20:10