Jiří Dvořák 57 let


Jiří Dvořák se narodil 4. února 1967 v Brně. Zde také úspěšně vystudoval herectví na Janáčkově akademii múzických umění a vzápětí získal angažmá v Městském divadle v Brně. Působil také v šumperském divadle a brněnském Mahenově. V roce 1999 dostal nabídku působit v pražském Divadle na Vinohradech, jehož předním členem je dodnes.

Přestože nepatří mezi nejznámější tváře českého filmu, na divadelních prknech je skutečnou osobností. Své charisma propůjčil spoustě jedinečných dramatických postav a dokázal, že je schopen výborně zahrát ať už složitého Shakespearova Macbetha nebo Bolingbrokea v Richardu II., šarmantního Arthura Goringa ve Wildeově Ideálním manželovi či Šmerala v Adině. Dále jsme ho mohli vidět v Cyranovi z Bergeracu, Smrti obchodního cestujícího, Hrátkách s čertem, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo v Čechovově Višňovém sadu.

V roce 2002 se oženil se svou kolegyní z Divadla na Vinohradech, vynikající herečkou Barborou Munzarovou, se kterou má dceru Aničku.


4.2.1967
Brno, Československo
Jiří Dvořák csfd

Poslední z AporveruZbojníkIndiánNejvětší darPrincezna zakletá v časeNarušitelPražské orgieAlenka v zemi zázrakůBalada o pilotoviMůj strýček ArchimedesTomanZoufalé ženy dělají zoufalé věciAnděl Páně 2Lída BaarováPohádky pro EmuStrašidlaOsmyPohádkářPrincezna a písařPříběh kmotraPřípad pro rybářeRoznese tě na kopytechPraho, má láskoVrásky z láskyŠťastný smolařJménem králePrincezna AnoZemský ráj to napohledOperace Silver ATři životyTajemství Lesní zeměAnděl PáněPovodeňI ve smrti samiNekonečná neděleStará láska nerezavíBorůvkový vrchVyvraždění rodiny GreenůDen, kdy nevyšlo slunceMuž, který vycházel z hrobuOtec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníkaTa třetíVůně vanilkyTvář za sklemVykladač snůZítra to spustímePravda visí na vláskuPřípad SalieriEliška a DamiánMatematika zločinuOktopusPůlnoční zpověď


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Dvořák: 30.10. 2023 15:10