Jiří Maria Sieber 64 let


Narodil se v Duchcově, ale vyrostl v Litvínově. S uměleckým životem začal koketovat v deseti letech, když se přihlásil do literárně-dramatického kroužku. Bavilo jej hrát a recitovat, ovšem cesta k jeho snu byla dlouhá. Nejprve se vyučil automechanikem a několik let pracoval jako strojvůdce lokomotiv.

Postupně se propracoval až k filmu. Velké role se mu vyhýbají, ovšem díky mohutné postavě, oholené hlavě a buldočímu obličeji hraje postavy bodyguardů, bachařů či katů ve spoustě českých i zahraničních produkcích.

Jiří je sběratelem vojenské historie a vlastní Válečné muzeum Sudety. Je podruhé ženatý a má čtyři děti. Jeho syn Oliver (*1999) rovněž sympatizuje s herectvím, zahrál si například Honzíka v seriálu VYPRÁVĚJ.


24.9.1959
Duchcov, Československo
Jiří Maria Sieber csfd

ŘachandaTouha po mociVejškaZakázaná říšeZaljotčikiZejtra napořádDonšajniDuch nad zlatoKameňák 4Tři mušketýřiMuž, který se smějeCzech Made ManDešťová vílaKajínekPoutaBathoryMr. Johnson...a bude hůřHostel IIO dívce, která šlápla na chlébVšichni do jednohoZproštěn vinyExpertiPrachy dělaj člověkaPsí kusRána z milostiVítězstvíŠtěstíŠíleníŽil jsem s cizinkouEurotripHorem pádemIn nomine PatrisHitler: Vzestup zlaLutherČert ví pročBlade 2Déšť padá na naše dušeHartova válkaPerníková věžPočkej, až zhasnuxXxČerná slečna, slečna ČernáUniformaVzkříšeníBademaisterPolojasnoČeská sodaKvílení vlkodlaků IISpecialistéV.I.P. vraždyMísto zločinu PlzeňVinaři


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Maria Sieber: 20.11. 2023 01:22