John Franklin 64 let


Vlastním jménem John Paul Salapatek se narodil 16. června 1959 v Chicagu. Je druhou generací Američanů, jeho dědeček pocházel z Polska. Má celkem pět sourozenců. Tři starší bratry a sestru a ještě mladšího bratra. Maturoval na střední škole Dwighta Eisenhowera (1977) a následně promoval na Illinoiské Univerzitě (1983). Má bakalářský titul v oboru divadla a výuky.

Následně se objevoval jen jako host v různých TV show a seriálech. Lze jmenovat například KIDS INCORPORATED (1983), kde se objevil ve dvou epizodách. Ze seriálových rolí pak postava bezdomovce Arnieho v HIGHWAY TO HEAVEN (1984).

Jako další éru v jeho herecké kariéře lze vnímat roli bratrance Itta v komediích ADDAMSOVA RODINA (1991) a ADDAMSOVA RODINA 2 (1993), kde se setkal s hereckými legendami Raulem Juliem a Christopherem Lloydem. Později řekl, že sám tuto roli nenáviděl, protože byl zahalen do dlouhé husté paruky, která zakrývala celou jeho postavu, a mluvil vysokým pisklavým hláskem. Postava ani kostým neumožňovaly jakékoli výrazné herectví.

Během 90. let se v seriálech objevoval pravidelně, ale v žádném trvale nezakotvil. Namátkou STAR TREK: VOYAGER (1995)nebo NEMOCNICE CHICAGO HOPE (1994).


16.6.1959
Blue Island, Chicago, Illinois, USA
John Franklin csfd

Hell's KittyTales of a Fly on the WallLet sobaPythonKukuřičné děti 6: Návrat IzákaGeorge B.StopařiVrtěti psemVěž hrůzyTyranosaurus juniorAddamsova rodina 2Addamsova rodinaA Night at the Magic CastleAndy Colby's Incredible AdventureDětská hraJsem uprchlý trestanecThe Kingdom Chums: Little David's AdventureKukuřičné dětiStar Trek: Vesmírná loď VoyagerThe Wonderful World of DisneyNemocnice Chicago HopeBeauty and the BeastCesta do nebeMC Hammer - Addams GrooveHag


Aktualizace osobnostního profilu John Franklin: 23.3. 2024 05:37