Drea de Matteo 52 let


Populární hvězda seriálu The Sopranos Drea de Matteo jejíž dokonale sladěná Italsko-Americká smyslnost a neokázalý rock and rollový šmrnc ji dostávájí do popředí a chybí málo, aby se z ní stala jedna z nejžádanějších Hollywoodských hvězd. Její role v The Sopranos byla originálně určena tak, aby zanechala v divácích trochu víc než jen vzpomínku na její vzhled, a její vynikající vystupování ji brzy zajistilo návrat v roli Jerseyské děvky Adriany La Cervy v populární detektivce HBO. Docela kupodivu je, že právě legenda mezi režiséry Andrew Lloyd Webber, jako první v obyvatelích Queensu vzbudil úsilí se prosadit v showbussinesu. Když bylo Dreye asi tak deset, přivedl ji Rum Tum Tugger na jeviště během Weberova představení muzikálu Cats; nepříjemná zkušenost mu jen dokázala jak působivá byla pro Matteo.

V roce 1996 se Drea představila ve svém filmovém debutu v romantické komedii The "M" Word, i když neměl příliš velkou sledovanost, její další role jí byla poskytnuta jen proto, že tento "objev" potřeboval dále prosazovat a budovat svou kariéru. Nicméně tato herečka vůbec nečekala, že její role v The Sopranos ji vyšvihne tak vysoko, až z ní její agenti udělají naprosto zaslouženou uchazečku o cenu Emmy. Její další role v podobných nezávislých filmech jako například "Meet Prince Charming" (1999) a "Sleepwalk" již upoutaly více pozornosti než The "M" Word, a Matteo si konečně mohla splnit svůj životní sen pracovat s režisérem Abelem Ferrarou, v jehož dramatu R'Xmas z roku 2001 si zahrála.

Ani kdyby si Drey doteď nikdo z filmařů "hlavního proudu" nevšiml, určitě by zaznamenali snímky jako Swordfish (2001) a Deuces Wild (2002) které z ní udělaly stoupající hvězdu. V roce 2003 dostala příležitost prožít si svůj další tajný sen - být rockovou hvězdou v muzikálovém dramatu "Prey for Rock and Roll" režiséra Alexe Steyermarka, kde si zabrnkala na basu. Společnost v čele s herečkou Jenny McCarthy (po jejímž boku si dříve zahrála ve filmu "The Perfect You" z r. 2001) ji vedla k tomu aby vystoupila proti své dřívější image holky z MTV ve své další romantické komedii "Dirty Love!" (2003). V roce 2004 se Drea vrátila před kamery ve Steyermarkově dramatu podle skutečnosti " West Memphis Three" (jež bylo inspirováno událostmi z dokumentu Paradise Lost.) Následující rok jste mohli Matteo vidět v hlavních rolích ve "Ferrara's Go Go Tales" či v akčním snímku "Assault on Precinct 13."

Jako by jí herectví nestačilo, je Drea spoluvlastníkem butiku Filth Mart, který založili spolu se svým dlouholetým přítelem. Mají taky vlastní kolekci džín.A když má volno vždy zajde zpátky do studií HB, kde její matka přes 25let vyučovala psaní divadelních her. Ona a její matka Donna de Matteo se stále rozvíjejí, a hledají nové spisovatele a nové projekty stejně jako pracují na svém vlastním materiálu pro svůj klub dramatiků, který založily.


19.1.1972
Queens, New York City, New York, USA
Drea de Matteo csfd

CollideOne WaySafe RoomThe Latin from Manhattan: The Vanessa Del Rio StoryDon't SleepSex, Death and BowlingStreet LevelTemné koutyFree RideVystrašený šepotPadělateléOnce More with FeelingLake CityNew Yorku, miluji Tě!Broken EnglishThe Good LifeHolky jdeme na to aneb putování tučňákůWalker PaynePřepadení 13. okrskuLove RomeBeacon HillKořist rokenroluDivoká krevDokonaláKluk od vedle'R XmasRanařiSwordfish: Operace HackerGentleman from Boston, TheSleepwalk'M' WordParadise CityA Million Little ThingsŠpinaví poldovéStreet Level: Behind the Scenes FeaturretteAgenti S.H.I.E.L.D.Zákon ganguThe Mindy Project


Aktualizace osobnostního profilu Drea de Matteo: 3.11. 2023 13:18