Sandy Kwon 69 let


Kwon Sung-Young je korejský herec, bojový umělec a akční režisér. V mládí jako většina korejských bojových umělců studoval bojové umění Taekwondo. Po skončení služby v armádě a zkušenostech v boji se 25letý Kwon rozhodl zkusit štěstí u filmu.

Mezi jeho nejpovedenější filmy, kde Kwon naplno využil svůj bojový arzenál, můžeme jmenovat kung-fu snímky Masters of Tiger Crane (1982) s taekwondo mástry Hwang Jang Leem a Martinem Chuiem, nebo Sandong Chinese Restaurant (1983) s dalšímy taekwondo mástry Bennym Tsuiem a Eagle Hanem. Jeho služby využil slavný bojovník Hwang Jang Lee i ve svém filmu Kwangdong Viper (1983). Mezi slavné bojovníky se kterými spolupracoval lze zmínit jména jako Alexander Lo Rei, Cynthia Khan, Billy Chow, Mike Wong Lung, John Ladalski atd.

S bojovým klanem Lau a klanem Yuenů si zahrál ke sklonku kariéry v kultovním snímku Operation Scorpio (1992) a svůj poslední zářez jako herec a akční choreograf měl v povedené mlátičce Rendea-vous of Japanese Kanto (1993), kde ztvárnil v hlavní roli s šikovnou Sibelle Hu.


25.5.1954
Jižní Korea
Sandy Kwon csfd

Tou qingIncredible Shaolin Thunderkick


Aktualizace osobnostního profilu Sandy Kwon: 24.4. 2024 04:23