Gigi Sammarchi 74 let


Gigi Sammarchi je rodák z Bologni, kde poprvé spatřil světlo světa 2. listopadu 1949. Celé jméno zní Pier Luigi Sammarchi a ve světě showbyznysu je známý především jako člen populární komické dvojice Gigi a Andrea. Oba rodáci z Bologni se po několika televizních vystoupeních, stali jedním z nejslavnějších párů italské kinematografie, a to zejména pro svůj veselý i neuctivý styl, typický pro osmdesátá léta minulého století. Začínali spolu interpretací hudby skupiny „Gufi" a později když se setkali s Francesco Guccinim, začínali používat jeho skladby v show nazvané „L'Osteria delle dame" a jejich parodie se stali velmi populární.

Gigiho filmový start je datován do roku 1980 a do malé role novináře v komedii QUA LA MANO. S Andrea Roncatou, pak již úspěšně vystupují v komediích I CAMIONISTI (1982), SE TUTTO VA BENE SIAMO ROVINATI (1983), ACAPULCO, PRIMA SPIAGGIA...A SINISTRA (1983), MEZZO DESTRO, MEZZO SINISTRO (1985), DOPPIO MÍSTO (1986), IL LUPO DI MARE (1987). V roce 1987 se oba protagonisté potkali s Franco Franchim v jeho poslední filmové roli, ve snímku TANGU BLU. S Roncatou hráli také v populární fotbalové komedii L´ALLENATORE NEL PALLONE (1984) s Lino Banfim, jako Oronzou Canou, v hlavní roli.

V osmdesátých letech populární Paolo Villaggio, měl možnost s Gigim hrát v komediích I POMPIERI (HASIČI) 1985 a v roce 1987 to bylo v komedii RIMINI, RIMINI, kde ztvárnil Gigi postavu Massimiliana Ponchielliho. V televizním seriálu DON TONINO (1988-1990) hrál Gigi komisaře Sangiorgiho a zde dostal příležitost vymanit se ze škatulky komika a ukázal vynikající interpretační dovednosti v dramatických rolích, při zachování vrozené sympatie rodáka z Bologni. S koncem osmdesátých let skončila také filmová kariéra Gigiho, který  vytvořil necelých dvacet rolí. Ještě počátkem devadesátých let se Gigi vrátil společně s Andreou k uvádění televizního varieté IL TG DELLE VACANZE. Po delší odmlce se pak objevil v roce 2008 v komedii BENVENUTI IN AMORE.

Andrea má dva bratry a všechny sourozence vedl jejich otec již od dětství k hudbě. Stefano Sammarchi byl členem sboru v Bologni, pod vedením velkého mistra Giorgia Vacchi a hrál v klubu 37. Třetím z bratrů je Eugenio Sammarchi, který byl znám od 60. let v Bologni, jako jeden z prvních hippies a nahrál album s názvem "Gospel" a byl varhaníkem v několika kostelech v Bologni a provinciích. Dnes je manažerem "Bottega del Vino"v  nejslavnější ulici Sant'Isaia.


2.11.1949
Bologna, Itálie
Gigi Sammarchi csfd

L'odisseaLupo di mare, IlRimini RiminiTango bluHasičiMezzo destro mezzo sinistro - 2 calciatori senza palloneAllenatore nel pallone, L'Acapulco, prima spiaggia... a sinistraSe tutto va bene siamo rovinatiI camionistiQua la manoDon ToninoGrand Hotel


Aktualizace osobnostního profilu Gigi Sammarchi: 21.10. 2023 10:59