Claudia Schiffer 53 let


S krásnou tváří, božským tělem s mírami 95-62-92, výškou přes 180 cm a zářivou blond hřívou byla Claudia Schiffer pro dráhu top modelky přímo předurčena. Avšak vše mohlo být zcela jinak, neboť se 25. srpna 1970 narodila do rodiny právníka Heinze Schiffera a toužila být advokátkou, stejně jako táta.

V říjnu roku 1987 si však s několika přáteli vyšla v Düsseldorfu na párty, kde si ji všiml modelingový agent Michel Levaton. V blonďaté, sedmnáctileté kočičce okamžitě rozpoznal budoucí hvězdu přehlídkových mol a nabídl jí smlouvu. Claudia pozlátku slávy neodolala a odjela do Paříže budovat úspěšnou kariéru modelky. Během dvou let její tvář ozdobila na 500 titulních stran různých časopisů. Brzy si ji zamiloval i slavný návrhář Karl Lagerfeld, díky němuž se stala novou tváří značky Chanel. Na přehlídkových molech se pak objevovala v šatech od návrhářů jako Versace, Dolce & Gabbana, Ralpha Laurena či Valentina. Její úsměv se pak pravidelně objevoval v módních časopisech jako Elle, Voque, Harper´s Bazaar nebo Cosmopolitan. To vše z ní udělalo jednu z nejžádanějších modelek 90tých let.

Její sláva a krása nenechala klidným ani filmové producenty a tak se postupně začala objevovat, především v malých rolích, v různých snímcích. Tím prvním byla komedie SÁM DOMA A BOHATÝ (1994), která se nepokrytě snažila vydělat na úspěchu filmů Chrise Columbuse. Claudia tu ztvárnila samu sebe coby učitelku aerobiku pro bohatého synka. O tři roky později si pak zahrála v dramatu režiséra kontroverzních filmů Abela Ferrary s názvem THE BLACKOUT (1997), kde si střihla i lesbickou scénu.

Z dalších filmů stojí za zmínku například romantická komedie MILENCI NA HORÁCH či drama ČERNÁ A BÍLÁ (oba 1999). V cameo rolích (anebo štěcích chcete-li) jsme ji mohli spatřit ve snímcích ZOOLANDER (2001) a LÁSKA NEBESKÁ (2003). Objevila se též v pořadech známého mága Davida Copperfielda s nímž dlouhou dobu tvořila milenecký pár, či ve videoklipu k písni Jona Bon Joviho „Thank You for Loving Me”.


25.8.1970
Rheinberg, Německo
Claudia Schiffer csfd

Láska nebeská666 - Traue keinem, mit dem Du schläfst!Zamilovaná do vrahaZoolanderHonička na chlapaObžalobaMilenci na horáchČerná a bíláThe BlackoutMagic of David Copperfield: 15 Years of Magic, TheReady to WearSám doma  a bohatýDharma & GregFuturamaPebble MillHelmut Newton: Nestoudná krásaSkutok sa stalMečiarDie Supermodels der 90er - Glamour, Skandale, FamilienglückPop ModelsChasing Beauty50 años deValentino: The Last Emperor20 Most Horrifying Hollywood MurdersÍ skóm drekansBeautopiaSharon Stone - Una mujer de 100 carasPerfectly Fit: Dolní partie / Perfectly Fit: Horní partieCatwalkSchönsten Frauen der Welt - Claudia Schiffer, DieWestlife - Uptown GirlBon Jovi - Say It Isn't SoMeeting GenevieveThe Sound of Claudia SchifferLive from Studio FiveVH1 Fashion Awards 1998An Audience with Elton JohnCorazón de...Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of LifeMTV Video Music Awards 1996Mundo VIPVH1 Fashion Awards 1996La nuit des stars à Monte CarloThe 66th Annual Academy AwardsThe 1993 World Music AwardsThe 65th Annual Academy AwardsSeitenblicke7 sur 7Wetten, dass..?The Late Late Show


Aktualizace osobnostního profilu Claudia Schiffer: 2.11. 2023 04:36