Cecilia Cheung 43 let


Tato rodačka z Hong Kongu, pochází z rodiny čínského otce, její matka je napůl Číňanka/Britka. Po rozvodu rodičů byla v útlém věku poslána k tetě do Austrálie, kde žila do svých čtrnácti let. Cecilia hovoří kantonsky, mandarínsky, anglicky. Její debut před kamerou přišel v roce 1999, kdy účinkovala v reklamě na citrónový čaj. Okamžitě si jí všiml režisér, herec, scénarista, producent, bavič Stephen Chow. Cecilia se objevila v jeho filmu THE KING OF COMEDY. Ten samý rok dostala hlavní roli ve snímku Fly To Me Polaris. Ze svůj výkon v tomto filmu byla nominována na cenu Golden Bauhinia pro nejlepší herečku a ve stejné kategorii byla nominována na Hong Kongskou filmovou cenu, nakonec získala cenu pro nejlepšího nováčka. V roce 1999 zahájila Cecilia svoji kariéru zpěvačky, ve které pokračovala do roku 2005 a patřila k nejprodávanějším interpretům. V roce 2000 si zahraje ve filmu Tokyo Raiders po boku Tonyho Leunga a Ekina Chenga. V tom samém roce se objeví ve filmu HELP!!!, který natočil Johnnie To, jejím kolegou je opět Eking Cheng, který si v roce 1999 zahrál s Cecilií v akčním thrilleru LEGEND OF SPEED 2.

Poté si Cecilia vybírá spíše komediální role. V roce 2004 je to parodická kung-fu akce WHITE DRAGON. V roce 2005 se Cecilia objeví ve výpravné koprodukční pohádce WUJI, kterou natočil Kaige Chen, film získal nominaci na Zlatý Glóbus v roce 2006 za nejlepší cizojazyčný film, speciální cenu poroty v roce 2007 na portugalském festivalu Fantasporto. Dalším zajímavým kouskem v její filmografii je film HIMALAYA SINGH, který si nepokrytě utahuje z Bollywoodu a jeho klišé. Její posledním filmem je drama z roku 2006 THE 601ST PHONE CALL. Poslední dva roky nebylo o Cecilii slyšet v souvislosti s filmem. Dostala se do hledáčku médií pro vztah se svým nynějším manželem - Nicholasem Tse, se kterým má od roku 2007 syna. A začátkem roku 2008 si "vychutnává" pozornost médií kvůli skandálu s explicitními fotografiemi, do něhož je zapletena ona, Edison Chen, a řada jiných hereček. Přesto doufejme, že se Cecilia Cheung zanedlouho opět objeví na zlatém nebo stříbrném plátně, mnohokrát prokázala svůj herecký talent v žánrově rozdílných rolích.


24.5.1980
Hongkong
Cecilia Cheung csfd

You Ling Fei CheHe dong shi hou 2Nebezpečné známostiYing zi ai renJi su tian shiWu jia zhi baoYang men nu jiang zhi jun ling ru shanZui qiang xi shiDi liu ling yi ge dian huaYe man mi jiZui ai nu ren gou wu kuangXi ma la ya xingÚpisBílý drakWang jiao hei yeXing gan dou shiDa ji laoJue zhong hao nan renLao shu ai shang maoWang bu liaoJue shi hao BSecond Time AroundWo jia you yi zhi he dong shiBa la ba la ying zhi huaLao fu zi 2001Legenda o ZuPailanQing mi da hua wangShaolin fotbalWu YenLa shou hui chunShi er yeZabijáci z TokiaCesta na trůn komedieLie huo zhan che 2 ji su chuan shuiXing yuanLove Won't WaitDexterova laboratořLove Under the Sun


Aktualizace osobnostního profilu Cecilia Cheung: 18.11. 2023 02:50