André Holland 44 let


André Holland je americký divadelní, televizní a filmový herec narozen 28. prosince 1979. Studoval na Florida State University a New York University, kde roku 2006 získal titul Magistra umění. Jeho prvním divadelním vystoupením byla role ve hře Oliver! na Birmingham Summerfest Theatre v pouhých jedenácti letech. Od té doby Holland účinkoval v mnoha divadelních představeních.

Jeho první zkušenost s celovečerním filmem byla roku 2008 role v Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství režiséra Spike Lee. V roce 2013 poté získal další zkušenosti jako Wendell Smith, první známý afroamerický sportovní reportér stojící za kariérou baseballového hráče Jackieho Robinsona.

Momentálně hraje postavu inspirovanou prominentním chirurgem a bojovníkem za práva černých jménem W. E. B. Du Bois v seriálu z nemocničního prostředí počátku 20. století The Knick. Zde pod taktovkou Stevena Soderbergha zúročuje zkušenosti jak z práce se známými filmovými osobnostmi, tak i s televizní produkcí a hraním skutečných postav.


28.12.1979
Bessemer, Alabama, USA
André Holland csfd

The ActorDo morku kostíPřebíháníHigh Flying BirdV pasti časuVdovyMoonlightBlack and WhiteSelma42Small, Beautifully Moving PartsThe Rockford FilesLost & FoundVálka nevěstBuffalo Soldiers: Odvaha a přátelstvíLast CallSugarNews, TheEddyCastle RockAmerican Horror StoryKnick: Doktoři bez hranic1600 PennFriends with BenefitsStatus: NežádoucíPatty Hewes - nebezpečná advokátkaThe Black DonnellysZákon a pořádekVražedný okrsekFrederick Douglass v pěti proslovechTrent Reznor & Atticus Ross: (You Made It Feel Like) HomeBattle at Big Rock32nd Film Independent Spirit AwardsSteve HarveyWGN Morning NewsGood Day L.A.


Aktualizace osobnostního profilu André Holland: 15.11. 2023 21:59