Robert Miano 81 let


Robert Miano se narodil 25. září 1942 v New Yorku a vyrůstal v jihovýchodním Bronxu. Ve škole se stal členem pěveckého sboru, objevil v sobě hudební vlohy a v 15 letech zpíval s pouliční vokální skupinou na ulicích Bronxu, kde ho slyšel hledač talentů. Toto setkání vyústilo v nahrání singlu „Kingdom Of Love“ u nového vydavatelství Cub, dceřiné společnosti MGM Records. O několik let později vyhrál Miano konkurz na roli hlavního zpěváka v rockové úpravě hry Satyricon, uvedené s úspěchem i na shakespearovském festivalu v Ontariu v Kanadě.

Svou filmovou kariéru odstartoval ve chvíli, kdy mu režisér Michael Winner roku 1972 nabídl roli jednoho ze zlodějů do chystaného thrilleru PŘÁNÍ SMRTI (1974) s Charlesem Bronsonem. Když Miano vystupoval jako zpěvák v hotelu Plaza, našel si ho tu režisér Howard W. Koch a obsadil ho do vedlejší role po bok Roberta Duvalla v krimi BADGE 373 (1973). Pak Miano usoudil, že musí jít štěstí naproti a odstěhoval se do Los Angeles, kde žije již téměř čtyřicet let.

Hrál od té doby mnoho vedlejších rolí ve více jak stovce filmů velmi rozdílné kvality. Mezi nejvýznamější díla, kterých se účastnil, patří POHŘEB (1996) s Christopherem Walkenem a Chrisem Pennem, KOUŘOVÉ SIGNÁLY (1998), RYCHLÍ A ZBĚSILÍ (2009) nebo BESTIE MUSÍ ZEMŘÍT (2009) italské hororové legendy Daria Argenta. V krimi KRYCÍ JMÉNO DONNIE BRASCO (1997) vytvořil asi nejpozoruhodnější roli své kariéry, hlavu Bonnannova klanu Alphonsa Indelicata. Podobnou roli si střihl i v televizním filmu LANSKY (1999), kde představuje skutečnou postavu mafiánského bosse Vita Genoveseho. Oproti tomu točí vyloženě špatné filmy a filmy nevalného úspěchu LOVEC BOUŘEK (1999), HITMAN (1999), DRAČÍ DOUPĚ (2000), SKELETON MAN (2004) nebo LARVA (2005).

Často hostuje v televizních seriálech jako FRASIER (1993), CAROLINE IN THE CITY (1995), STAR TREK: HLUBOKÝ VESMÍR DEVĚT (1993) a POLICEJNÍ ODZNAK (2002).


25.9.1942
Robert Miano csfd

DevotionMob LandImpuratusNight CallerPig KillerLegend of Fall CreekOverrunThe American ConnectionBABElvis from Outer SpaceOut of the FightThe Deep OnesThe Nowhere InnExorcism at 60,000 FeetGet GoneGold Rush Boogie, TheMunaAttack in LADefeatedFrank and AvaInheritanceThe TerroristCIA InternationalDivoká dámská jízdaDream WagonExecutorSunset ParkThe NeighborhoodA Winter RoseBloody BobbyLast StopParasitesThe ChemistAn Act of WarBlue SuedeGhost AliensIf I Tell You I Have to Kill YouNo Way OutBeing AmericanIn the Company of StrangersBook of Esther, TheBroken BloodChavez Cage of GloryKrvavé zúčtováníPendejoRevelation Road 2: The Sea of Glass and FireRevelation Road: The Beginning of the EndSamuel BleakThe Book of DanielThe ClothTwo Pamelas, TheA Kiss and a PromiseDivoká partieLocked in a RoomRevanThe Encounter: Paradise LostThe Final ShiftImpulse BlackMemphis Rising: Elvis ReturnsMysteria


Aktualizace osobnostního profilu Robert Miano: 19.11. 2023 11:51