Ian Mune 0 let


Ian Barry Mune je novozélandský režisér a herec charakterních rolí. Narodil se v Aucklandu a absolvoval Wesley College tamtéž.

Jedním z jeho nejvíc zbožňovaných filmů je plnohodnotné drama THE END OF THE GOLDEN WEATHER /1991/ na motivy hry Bruce Masona, pod kterou se oba dva scénaristicky podepsali. V oscarovém snímku THE PIANO /1993/ s Harveym Keitelem, Holly Hunter a Samem Neillem hrál postavu reverenda. V roce 1994 hrál Mune Sira Roberta Muldoona v televizním miniseriálu FALLOUT, popisující konec vlády, kterou ve svém volebním období sir Muldoon vedl.

Režíroval původní díly krátce vysílaného televizního seriálu LETTER TO BLANCHY od Davida McPhaila a Jona Gadsbyho a mnoho dalších novozélandských televizních dramat. Mune byl "dodatečným režisérem druhé jednotky" filmového štábu THE LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING /2001/, stejně jako hercem postavy Boundera v této filmové adaptaci. Hrál Bustera Keatona v TV filmu LUCY: THE LUCILLE BALL STORY /2003/. V roce 2008 režíroval Mune TV film LIFE'S A RIOT , ve kterém hráli Andrew Grainger, Dominic Jennings a Alison Bruce.

V roce 1991 obdržel rytířský řád britského impéria OBE / Officer of the Most Excellent Order of the British Empire/. Je ženatý se spisovatelkou Josie Mune.


25.4.2024
Auckland, Nový Zéland
Ian Mune csfd

The Other Side of Heaven 2: Fire of FaithKiwi ChristmasDomácí vězeníGhost BrideTwo Little BoysThe Insatiable MoonWoundNejsem Harry JensonPíseň o dobruGenerál Eisenhower: Velitel invazeSpookedLucyPán prstenů: Společenstvo PrstenuDivoké líbánkyNightmare ManObnažené ženy mluví o svém životěThe Last of the RyansKdysi byli bojovníkyPianoKdo s kohoDangerous OrphansShaker RunNutcaseSleeping DogsRangiho úlovekThe PactDopis pro králeVraždy v BrokenwooduWantedTajemství PravdyBáječná partaHerkulesLetter to BlanchyMarlin BayShortland StreetErebus: The AftermathHunterovo zlatoMoynihanThe Making of 'Sleeping Dogs'Numero BrunoCowJak dopadají zoufalci?The Whole of the MoonThe End of the Golden WeatherLikvidátorCame a Hot FridayMost, který nevede nikamNemocnice Mercy PeakČerný hřebec


Aktualizace osobnostního profilu Ian Mune: 25.4. 2024 05:59