Izabella Scorupco 53 let


Izabella Scorupco se narodila 4.6.1970 ve městě Bialystok v sousedním Polsku. Odmala byla nadaná na zpěv a tanec a už v útlém věku se toužila stát herečkou. Herectví později vystudovala na akademii ve Švédsku, kam se přestěhovala společně se svou matkou. Před kamerou zaznamenala první úspěch v roce 1988 ve filmu INGEN KAN ALSKA SOM VI, díky kterému se stala idolem švédské mládeže.

O něco víc se ji dařilo v osobním životě. V roce 1996 se provdala za hokejistu Mariusze Czerkawski, kterému porodila dceru Julii. Manželství však vydrželo pouhé dva roky. Během mateřské dovolené natočila pouze výpravnou historickou minisérii OHNĚM A MEČEM, v rodném Polsku. Comeback ji v Americe umožnil muž, který ji přesně před pěti lety objevil- Martin Campbell. V jeho horolezeckém dramatu VERTICAL LIMIT ztvárnila zkušenou horolezkyni Monique snažící se zdolat vrchol K2. Ve stejném roce si zahrála i ve švédském thrilleru POTÁPĚC. Vidět jsme jí mohli i ve vysoko rozpočtové sci-fi KRÁLOVSTVÍ OHNĚ, které u diváků bohužel propadlo. Poněkud vlažně byl přijat i film Vymítač ďábla: Zrození, ve kterém si zahrála doktorku Sarah čelící spolu s knězem v podání Stellana Skarsgarda tajemným okultním silám.

Naposledy se objevila ve filmu COUGAR CLUB a v seriálu ALIAS. U nás je také známá jako modelka a tvář firmy Oriflame. Dnes je podruhé vdaná za Jeffreyho Raymonda, se kterým má syna Jakoba (2003). Se svou rodinou žije v Pasadeně. Kromě herectví a modelingu se věnuje i zpívání, o čemž se můžete přesvědčit na jejím albu IZA (název alba odkazuje na její přezdívku z mládí).


4.6.1970
Bialystok, Polsko
Izabella Scorupco csfd

NáměsíčnáMicke & VeronicaÄnglavaktCougar ClubSluneční bouřeVymítač ďábla: ZrozeníKrálovství ohněPotápěčVertical LimitOhněm a mečemPetri tårarZlaté okoIngen kan älska som viKrálovny BarakudyPrvorozenýAliasBertV som i vikingThe Sound of 007: Live from the Royal Albert HallPremiere Bond: Opening NightsBest Ever BondBondovy dívky jsou věčnéThe World of 007Tina Turner: GoldenEyeDet var en mörk och stormig nattSenkveld med Thomas og HaraldFørst & sistGomorron


Aktualizace osobnostního profilu Izabella Scorupco: 19.11. 2023 10:17