Kate Burton 66 let


Kate pochází ze slavné herecké rodiny. Její matkou byla producentka Sybila Burtonová a otcem nikdo jiný než na šest Oskarů nominovaný Richard Burton. Tím pádem se dá i napsat, že její nevlastní matkou byla poté, co se jí rodiče rozvedli a otec se podruhé oženil, jistá Elizabeth Taylorová.

V roce 1985 si Kate po tříleté známosti vzala uměleckého ředitele jedné losangeleské divadelní skupiny a producenta několika broadwayských muzikálů Michaela Ritchieho. Zůstali spolu dodnes. Mají dvě děti – syna Morgana Ivora (*1988) a dceru Charlotte Frances (*1998).

Kate na sebe poprvé upozornila na divadle v roce 1982, když si na Broadwayi střihla roli ve hře PRESENT LAUGHTER. Brzy nato následovaly další a další role a z Kate se stala uznávaná divadelní herečka. V roce 2002 byla nominovaná hned na dvě prestižní sošky Tony – za hlavní roli v Ibsenově hře HEDDA GABLEROVÁ a také za své účinkování ve SLONÍM MUŽI. Na divadle hraje dál.

Kate se mimo to dostala i do filmu – zmínit můžeme například LEDOVOU BOUŘI, starou ALENKU V ŘÍŠI DIVŮ, VELKÉ NESNÁZE V MALÉ ČÍNĚ nebo KLUB ODLOŽENÝCH ŽEN. Podle vlastních slov Kate ve všech těchto filmech hrála "buď milou ženušku nebo milou mrtvou ženušku".


10.9.1957
Ženeva, Švýcarsko
Kate Burton csfd

Our SonPeníze těch tupcůBefore/During/AfterKde se touláš, BernadettoPrvotní světloAmokKrvácející srdceMartyrsNabosoZdánlivé bezpečí2 dny v New YorkuMariachi GringoSvobodná uměníVpich127 hodinConsentNezapomeň na měSpůnerThe Kings of AppletownWashingtonienneCo se vlastně staloMax PayneNěco za něcoLovely by SurpriseSupreme CourtshipsSherrybabyHranice životaZánik Empire FallsDeník Ellen RimbauerovéErotománieNebezpečná známostNevěrnáThe OpportunistsEllen FosterLedová bouřeAugustKlub odložených ženLekceLove MattersŽivot s MikeymUncle Tom's CabinVelké nesnáze v Malé ČíněTisíc dnů s AnnouBosch: OdkazBullChirurgovéEcho 3Kauza Theranos


Aktualizace osobnostního profilu Kate Burton: 9.11. 2023 14:51