Sam Kelly (1943 - 2014)


Sam Kelly se narodil dne devatenáctého prosince roku 1943 v Machesteru v Lancashire v Anglii. Byl to herec, divadelník, rádiový moderátor, hlasatel a komik britského původu známý především díky BBC, u které strávil většinu svojí kariéry.

Objevil se tak ve známých tvorbách jako v sitkomu Barbara, Up, We'll Think of Something, Doctor Who, Holding On nebo Midsomer Murders. Dnes jej můžeme znát třeba z Black Books jako otce Mannyho, nebo z Dead Man's Folly.

Nejznámějším ale u nás zůstává jako fašistický kapitán Hans Geering v populárním oblíbeném seriálu britské televize BBC z roku 1982 odehrávajícím se v období druhé světové války v malém městečku ve Francii 'Allo 'Allo!.

Samm Kelly zemřel dne čtrnáctého června roku 2014 - ve věku sedmdesáti let - v Surrey v Anglii ve Velká Británii. Důvodem jeho smrti byly dlouhodobé zdravotní problémy, způsobené jeho vysokým věkem a především dlouhodobým a bohužel marným bojem proti rakovině, která ho nakonec po lítém boji porazila.


19.12.1943
Manchester, England, Velká Británie
14.6.2014
Esher, Surrey, England, Velká Británie
Sam Kelly csfd

Common PeopleKouzelná chůva a Velký třeskVánoce v hotelu RivieraBeautyLife Beyond the Box: Norman Stanley FletcherReady When You Are Mr. McGillVšechno nebo nicHonestWhere There's SmokePáté přes devátéEleven Men Against ElevenRequiem ApachePříliš vydařený útěkModrý ledBlood RightsJenny's WarArthur's Hallowed GroundGrown-UpsKdo bručí v baseCarry On BehindCarry On DickSoap Opera in StockwellTiffany JonesHercule PoirotMoje rodinaOutnumberedNew Street LawVraždy v MidsomeruBlack BooksLife BeginsNew TricksPoslední detektivMicawberDoctorsOliver TwistŠest v tomBorn to RunHolding OnWhere the Heart IsPaul Merton in Galton and Simpson's...BarbaraDressing for BreakfastMartin ChuzzlewitMagic GrandadMladý Indiana JonesVenkovská praxeHeartbeatInspektor FrostVirtual MurderHaló, haló!Haggard


Aktualizace osobnostního profilu Sam Kelly: 30.3. 2024 23:19