Orso Maria Guerrini 80 let


Orso Maria Guerrini se narodil 25. října 1943 ve Florencii. Orso je tajemně vypadající dramatický i komediální herec, známý zejména díky svému hlubokému, chraplavému hlasu. Tento hlas ho předurčil kromě herectví, také k dabingu, kde je rovněž velmi vyhledávaný.

Ve 27 letech byl vybrán pro jednu z hlavních rolí v televizním seriálu ....E LE STELLE STANNO GUARDARE (1971) a jako David Fenwick se výrazněji zapsal do podvědomí diváků. Jeho tvář se pak stala ještě více známou a to díky tomu, že pracoval několik let také pro reklamní společnosti. Zejména reklama pivovaru Birra Moretti, kde hraje hlavní roli Orso a jeho knír, ho představila nejen celé Itálii. Orso s knírem a kloboukem je rovněž vytištěn na etiketách lahví uvedené společnosti.

Dnes má na svém kontě Orso již více než sto rolí, kde většina jsou role v tvorbě televizní. Ve filmu však také „nezahálí" a jeho příspěvek je rozmanitý. Orso hrál v klasických filmech poliziesco jako ROMA COME CHICAGO (1968), BARBAGIA (1969) či IL GRANDE RACKET (1976). Výrazně býval k vidění také jako herec spaghetti westernů.  Již zmiňovaný snímek DUE ONCE DI PIOMBO (JMENUJI SE PECOS) 1968, můžeme doplnit třeba filmy CORRI, UOMO, CORRI (1968), A MAN CALLED SLEDGE (1970) či KEOMA (1976).

U Orsa nelze opominout jeho účast ve významných italských dramatech sedmdesátých let. IL CONFORMISTA (1970), WATERLOO (1970),  IL BACIO DI UNA MORTA (1974), televizní seriál JEKYLL (1969), A MATTER OF TIME (1976) nebo DESIDERIA: LA VITA INTERIORE (1980). Významnou postavou kariéry Orsa je Jack London, v seriálu Angela D'Alessandra LA MIA GRANDE AVVENTURA (DOBRODRUŽSTVÍ DALEKÉHO SEVERU) 1973, který vznikl, na motivy knih Jacka Londona.


25.10.1943
Florence, Toskánsko, Itálie
Orso Maria Guerrini csfd

Dark MatterHoly ShoesDer Feind meines FeindesPioveHříchIl crimine non va in pensioneTiramisùLacrime di San Lorenzo, LeIl giorno della civettaRodolfo Valentino - La leggendaLa ragazza americanaMeravigliosa avventura di Antonio Franconi, LaIl soffio dell'animaTrappola d'autoreSegreto di Arianna, IlCallasová a OnassisVera - Sicilská láskaCountdownMaria GorettiAgent bez minulostiTajemství životaAntonieAlex l'arieteGioco a incastroUn giudice di rispettoAnnarèDouble TeamLadri si nasceOsmnáctý andělDonna in fuga, UnaOmbre du pharaon, L'Morte di una stregaSlave of DreamsVendettaBurattinaio, IlNero come il cuoreBiblické příběhy: AbrahámDelitti imperfettiCoraggio di Anna, IlL'Atlantide18 anni tra una settimanaBosco d'amoreGatta da pelare, LaDesideria: La vita interioreAgonas horis telosSupermarina: Commissione d'inchiesta speciale SMG 507KeomaLaureNinaVelké vydíráníL'uomo dei ventiIl bacio di una mortaGirolimoni, il mostro di RomaIpotesi sulla scomparsa di un fisico atomicoMartyCuori solitariKonformistaSebevražedné komandoSledgeWaterloo


Aktualizace osobnostního profilu Orso Maria Guerrini: 19.4. 2024 20:39