Shi-Kwan Yen 77 let


Yen Shi-Kwan (dále znám i jako Yam Sai-Goon, Yan Yee-Kwan, Yen Si-Kuan, Yam Sai-Kun, Jen Shin-Kuan, Jen Shih-Kuan, Yam Sai-Kwun, Yin Sai-Quen, Yam Sai-Koon, Yam Sai-Kuun, Yam Siu-Goon, Ren Xiaoguan) byl herec a bojový choreograf. Za svůj život natočil 133 filmů a už čtyřech se podílel, jako bojový choreograf.

Svůj první film na si své konto Yen připsal už ve svých 5 letech (tj. 1952), byl jím bojový snímek The Precious Sword and the Magic Bow, ve kterém si zahrál se svými dvěma sourozenci. Ještě téhož roku přidal stejně žánrově zaměřený A Sword Against Five Dragons, kde si zahrál se svým otcem, který film zároveň i režíroval.

Po čtrnáctileté odmlce podepisuje smlouvu se studiem Shaw Brothers a to ve svých 19 letech. Jeho první film v tomto studiu je Magnificent Trio (1966). Stává se pouze členem komparzů a zastupujících kaskadérů. Občas se objevil i v roli zlodějíčků, ale na plátně se vždy objevil na několik minut a pak zmizel. I tak se dokázal seznámit se začínajícími hvězdami studia jako byli třeba Lo Lieh, Ti Lung, Wang Yu, David Chiang apod.

V první polovině 70. let dostává čím dál tím větší prostor, ale pořád jsou to velmi malé roli na to, aby nějak zaujal, proto od začíná brát pracovní nabídky i z jiných koutů filmové branže a vyplací se mu to! Svou první větší roli dostane v raritním filmu The 36 crazy fists (1976).


1.1.1947
Shi-Kwan Yen csfd

Er wu chuan shuoZhen xin ying xiongHuang Fei-Hong zhi gui jiao qiQi xia wu yi zhi wu shu nao dong jingSwordsman 3The Heroic TrioXin leng xue shi san yingŽelezný opičákLu ding ji II: Zhi shen long jiaoSwordsman 2Tao xue ging xiong zhuanTenkrát v Číně 2Xin long men ke zhanTenkrát v ČíněYin yang qi bin36 promile ShaolinuOdvážná hyena 2Guang Dong liang zai yuHuet seungBo zaMistr úderuOdvážná hyenaPomsta tygraPříběh o opilém mistroviTen, který láme kosti opět bojujeTou du lai keZui jia bo shaDao hunFang Shi Yu da po mei hua zhuangSan de huo shang yu chong mi liuSan shi liu mi xing quanSi da men paiLong jia jiangPavučina smrtiSi qiuYou gui ziZabijácké klanyChu jia renDa ge ChengDi shi da laoHou shengKleopatra Jones a zlaté kasinoQi mian renShen daTao wangVšichni muži jsou bratřiZhong guo chao renLang bei wei jianNa ZhaSedm zlatých upírůShao Lin zi diShatterTiao yu fanWei ji si fuWu da hanWu hu jiangYi wang da shuDa dao wang wuDa mi tanFen nu qing nian


Aktualizace osobnostního profilu Shi-Kwan Yen: 10.3. 2024 12:13