Anatol Yusef 45 let


Anatol Yusef se narodil 27. září 1978 v Britském Barkingu do kyperské rodiny. Jeho otec v 11 letech z Kypru emigroval do Londýna a jeho matka má předky z Turecké části Kypru.

Po absolvování mu byla nabídnuta role ve filmu Smrt Jacka Doddse. V tomtéž roce se také stal členem divadelní společnosti Royal Shakespeare Company a zahrál si v divadelních hrách jako je Král Lear, Romeo a Julie, Macbeth nebo Richard III. V roce 2002 se objevil v seriálu Poldové, po kterém následoval úspěšný rok 2003. V tomto roce si zahrál ve třech filmech a dvou seriálech. Prvním filmem byl krátkometrážní snímek Ten Minutes, po kterém následovalo kriminální drama Unconditional Love a horor Zjevení. Ze seriálů to pak byl Trial & Retribution a seriál BBC The Afternoon Play. Na obrazovce se poté objevil až v roce 2006 a to ve filmu Boj o Jeruzalém.

V roce 2008 dostal nabídku na hlavní roli na Richarda III v New Yorském Off-Broadwayi. Z New Yorku už se ale zpátky do Británie nevrátil. V roce 2010 byl obsazen do své nejznámnější role Meyera Lanskyho v seriálu Impérium – Mafie v Atlantic City. Jeho poslední role byla v miniseriálu Southcliffe z roku 2013.

V dnešních dnech dokončuje natáčení filmů You Can't Win a Bastille Day.


20.7.1978
Barking, Londýn, England, Velká Británie
Anatol Yusef csfd

Day of the FightYou Can't WinDen dobytí BastilySmrt Jacka DoddsePreacherImpérium - Mafie v Atlantic CitySouthcliffeThe Afternoon PlayMladý Indiana JonesThe Reward


Aktualizace osobnostního profilu Anatol Yusef: 5.3. 2024 12:17