Kara Tointon 40 let


Kara Louise Tointon je anglická herečka známá v Anglii především rolí Dawn Swann v telenovele BBC EastEnders a v roce 2010 jako vítězka televizního seriálu BBC Strictly Come Dancing (česká verze StarDance aneb když hvězdy tančí).

Její první profesionální herecké zkušenosti přišly, když hrála roli Brigitty v Sound of Music na Cliffs Pavilion. Její první vystoupení v televizi bylo jako kompars v EastEnders v roce 1994, kdy hrála školní kamarádku Sonii Fowler. V roce 2001 si zahrála roli studentky Pauline Young v první sérii seriálu Teachers. V červnu 2005 bylo tisku odhaleno, že se připojí k BBC soap EastEnders jako nová postava, Dawn Swann, což se stalo.

Z nejvýraznějších filmových rolí, díky nimž je známá více i v Česku, stojí za pozornost její hlavní role Megan Barret v akčním dramatu Inspektor Regan (2012), Sarah Barwell v akčním mysteriozním thrilleru Pekelná jízda (2013), či jako Tiggs ve vědecko fantastickém hororu Let's Be Evil (2016).

V červenci 2010 natočila dokument pro BBC Three s názvem Kara Tointon: Don't Call Me Stupid („Neříkej mi hlupáku“). Program zkoumal jaký dopad může mít dyslexie na životy lidí. Tointon odhalila, že trpí dyslexií a má věk čtení 12letého dítěte. Během programu navštívila Školu Shapwick v Somersetu, která se specializuje na vzdělávání žáků s dyslexií, a hovořila s žáky o jejich zkušenostech.


5.8.1983
Essex, England, Velká Británie
Kara Tointon csfd

Let's Be EvilPekelná jízdaInspektor ReganJen trošku štěstíHooligansKrálovna bojovniceNever Play with the DeadHenry IXThe HalcyonPan SelfridgeVraždy v OxforduBedlamKeen EddieMile HighDinotopieTeachersHarry and CoshDream TeamEastEndersPoldovéThe Sound of Music LiveMel & SueCelebrity ChaseThe British Soap Awards 2009The British Soap Awards 2008The Graham Norton ShowStrictly Come DancingStrictly Come Dancing: It Takes Two


Aktualizace osobnostního profilu Kara Tointon: 4.11. 2023 19:33