Eberhard Feik (1943 - 1994)


Byl německý herec s tureckými kořeny, známý svou rolí Christiana Thannera, parťáka komisaře Schimanského ze seriálu Místo činu.

Během studia anglistiky a germanistiky v Kolíně přešel na fakultu herectví. Na počátku své herecké kariéry hrál v městských a oblastních divadlech v Kolíně, Krefeldu, Stuttgartu a Frankfurtu. V roce 1973 přijímá nabídku do Berlína a stává se členem divadla Theater am Halleschen Ufer. Hrál velmi dobře na kytaru a klavír, věnoval se také režii a scénografii. Inscenoval díla Bertolta Brechta, Henrika Ibsena,  Williama Shakespeara a Friedricha Schillera. Eberhard se stěhoval do Berlína, aby měl více času na natáčení seriálu Místo činu. Kupodivu se stal i úspěšně obsazovaným hercem  v dětských filmech, jako např. Die Vorstadtkrokodile, Schöne lahme Ferien a Die Distel.

V roce 1988 při natáčení seriálu Místo činu: Samovazba dostává svůj první infarkt. V nemocnici mu sdělí, srdce je zajizvené a infarkt nebyl asi první. Po zotavení absolvuje operaci (koronární trojitý bypass). V roce 1993 natočil svůj poslední film: Ein Mann am Zug. Svému poslednímu infarktu podlehl v roce 1994 ve Švýcarsku při projížďce na kole.

Eberhard Feik byl ženatý s herečkou  Anneli Wagner, s kterou měl dvě dcery a odpočívá na hřbitově v Hofsgrundu. Když byl tázán, jestli netoužil někdy hrát roli Schimanského odpověděl se svým typickým humorem: "Každej..., sakra teď jsem zapomněl, jak se jmenuje, potřebuje svýho Watsona."


23.11.1943
Chemnitz, Německá říše
18.10.1994
Oberried, Baden-Württemberg, Německo
Eberhard Feik csfd

Frau will nach oben, EineKalifornische Quartett, DasTödliche BesessenheitKlefisch - Tod am MeerMr. BluesmanBodlákNegerküsseSněhurkaPizza ColoniaBodoInschallahSchulz & SchulzSpatzenmörder, DerAnnaDer Boss aus dem WestenZabouPolenweiher, DerAnruf genügtOtto - Der FilmZub za zubMrs. Harris - Freund mit Rolls RoyceSmaragdUnser Mann vom SüdpolFrau Juliane WinklerAb in den SüdenDabbel TrabbelTollwutDie JudenbucheLaufen lernenMann von gestern, EinPaulskirche, DieKrokodýlové z předměstíSommergästeFamilienglückMísto činuEin Mann am ZugHarry & SunnyUnser Lehrer Doktor SpechtPřípad pro dvaVolejte policii 110Abenteuer AirportBaldur BlauzahnDer FahnderKommissar KlefischLiebling Kreuzberg


Aktualizace osobnostního profilu Eberhard Feik: 29.2. 2024 09:43