Bjørn Floberg 76 let


Bjørn Floberg zahájil svoji kariéru roku 1972 v Det Norske Teatret. Postupně se vypracoval k oporám tohoto divadla a diváci jej měli možnost vidět např. v SPRÁVCE od Harolda Pintera, CESTA DLOUHÝM DNEM DO NOCI Eugena O'Neilla, SVATÁ JOHANKA Z JATEK Bertolta Brechta a další. Poté byl angažován Národním divadlem, taktéž v Oslu.

Kritika na Floberga nedá dopustit, dokonce jej neváhala označit za nejlepšího představitele záporných rolí v Norsku, či jako herce, který umí zahrát, jak otce - tyrana, tak flustrovaného exmanžela. Hercova filmografie čítá k roku 2015 asi 44 filmů.


12.9.1947
Tønsger, Vestfold, Norsko
Bjørn Floberg csfd

Víc než kdy jindyClue: MaltesergåtenMargrete - královna severuSeverní moře v plamenechJít krást koněJakten på BerlusconiKingsman: Tajná služba90 minutDetektiv Varg Veum: Chladná srdceDetektiv Varg Veum: Mrtvé už hlava nebolíDetektiv Varg Veum: V noci jsou všichni vlci šedíDetektiv Varg Veum: Černá ovceVarg Veum: Společníci smrtiBezva chlapDetektiv Varg Veum: Nápis na zdiKennedys HirnDetektiv Varg Veum: Mrtví psi nekoušouDetektiv Varg Veum: Nadosmrti tvůjDetektiv Varg Veum: Padlí anděléDetektiv Varg Veum: Šípková RůženkaDetektiv Varg Veum: Žena v ledničceStudený obědDetektiv Varg Veum: Hořké květyO' HortenJednotka UROKjøterNávrat tanečního mistraŠpatně rozdané kartyOkamžitý nápadPovídky z kuchyněTemné lesyDinaHudba pro svatby a pohřbyShackletonHlubiny strachuIkingutPotápěčMisery HarbourSofiin světTørst - Framtidens forbrytelserUngfrúin góða og húsið1732 HøttenSmlouva na smrtInsomnieOrlí okoPoslední vikingHører du ikke hva jeg sier!Statečný bojovníkTi kniver i hjertetSecondløitnantenTelegrafistaHermanPappa Bues flyttedagSabeltigerens sønnBlücherBrun bitterFriDen sultende klasses forbannelseØye for øyePapirfuglen


Aktualizace osobnostního profilu Bjørn Floberg: 4.11. 2023 15:48