Ville Haapasalo 52 let


Ville Haapasalo se narodil 28. února 1975 v jihofinském Lahti. V letech 1991 – 1995 studoval Leningradskou akademii divadelního umění. Během studií se naučil rusky (kromě ruštiny ovládá angličtinu a švédštinu), i když dodnes má občas problémy s ruskou gramatikou. Toto studium a spolupráce s ruským režisérem Alexandrem Vladimirovičem Rogožkinem mu také umožnily stát se pravděpodobně neznámějším finským hercem v zemích bývalého Sovětského svazu. Z této spolupráce vznikly především filmy SVÉRÁZ NÁRODNÍHO LOVU (1995), SVÉRÁZ NÁRODNÍHO RYBOLOVU (1998) kde ztvárnil Fina Raiva a KUKAČKA (2002), kde vystupoval jako finský voják Veikko na konci pokračovací války.

V osobním životě se s oblibou věnuje hře na trombon, lednímu hokeji a bruslení. V roce 1996 se oženil se Saarou Hedlund, se kterou žije v Helsinkách a mají spolu jedno dítě.


28.2.1972
Lahti, Finsko
Ville Haapasalo csfd

RoutaNaivní mladé srdceRölli ja kaikkien aikojen salaisuusTappajan näköinen miesLjubov v bolšom gorodě 3Rölli ja kultainen avainTři mušketýřiGolfský proud pod ledovou horouSamoubijcyBeremennyjLjubov v bolšom gorodě 2Ivan HroznýLjubov v bolšom goroděVeselčakiIronie osudu IILuonto ja terveysSuden arvoitusVieraalla maallaKukačkaPakkausZlatá horečka v LaponskuSvéráz národního rybolovuOperacija 'S Novym godom'Svéráz národního lovuÚdolí MuminkůKummeli esittää: Kontio & ParmasPapa naprokatTappajan näköinen miesAlamaailmaUusi päiväLemmenleikitČužije tajnyGibel imperiiKGB v smokingeTahdon asiaYövuoro


Aktualizace osobnostního profilu Ville Haapasalo: 21.3. 2024 00:42