Matthias Hues 65 let


Matthias Hues se narodil na Valentýna 1959 v německém Waltropu manželům Josefovi a Mairii Huesovým . Pochází z rodiny s dlouhou uměleckou tradicí, nejznámější z jeho předků – slavný Engelbert Humperdinck – je dokonce autorem slavné opery Hansel a Gretel. Už od raného dětství projevoval Matthias velký zájem o umění a také o sport. V 19 letech byl členem pětibojařského týmu, který zvítězil na německém juniorském šampionátu v Hannoveru a stal se tak novou německou atletickou nadějí . Se zálibou se věnoval také bojovým uměním, přičemž i při své výšce a váze (1,96 m a 113 kg) se dokázal pohybovat mnohem rychleji a obratněji, než většina jeho soupeřů.

Po dokončení školy se Matthias přestěhoval do Paříže, aby si splnil svůj dětský sen – žít jako kontroverzní knižní hrdina Felix Krull. Stejně jako fiktivní hrdina Felix, Matthias přebýval v nejrůznějších vrstvách pařížské společnosti a pracoval v těch nejluxusnějších pařížských hotelech. Později si našel práci v jednom z nejprestižnějších pařížských fitness klubů, který zrovna uchvátila nová vlna amerických cvičebních programů propagovaných Jane Fondovou. Matthias dokázal rozpoznat svou šanci a otevřel si dva vlastní fitness kluby s profesionálními cvičiteli z Ameriky. Americký životní styl ho ovšem pobláznili natolik, že nedlouho na to oba kluby prodal a sám se přestěhoval na Havaj a později do Los Angeles, kde se stal jednou z hlavních reklamních tváří známé sítě fitness klubů – Gold´s Gym.

Hvězda akčních filmů

Spolupráce s Gold´s Gym nakonec Matthiase přivedla až k filmu. Když v roce 1986 obdržel hlavní manažer Gold´s Gym a bývalý Hollywoodský kaskadér Derek Barton zmatený telefonát od producenta, který právě ztratil pro svůj nově chystaný akční film belgickou hvězdu Jeana-Clauda Van Damma, neváhal a filmem doposud neposkvrněného Matthiase poslal na konkurs, který bez problémů vyhrál. Zmíněný film se jmenoval KARATE TIGER 2 : ZUŘÍCÍ BLESK (1989) a po obrovském úspěchu otevřel Huesovi dveře do světa akčního filmu, ve kterém se dokázal zorientovat jako ryba ve vodě. Ještě v témže roce se objevil ve snímku KLEC SMRTI (1989) a o rok později ztvárnil svou doposud asi nejvýraznější roli – bělovlasého mimozemského protivníka akční hvězdy Dolpha Lundgrena ve filmu TEMNÝ ANDĚL (1990). Další úspěchy zaznamenal Matthias v akčních vypalovačkách jako KICKBOXER 2 : CESTA ZPĚT (1991), MARTIAL LAW 3 (1992), DEATH MATCH (1994), společně s Lorenzo Lamasem v PÁTRACÍM ESU (1992) nebo po boku černošské hvězdy Billyho Blankse ve filmech ORLÍ (1992) a TYGŘÍ SPÁRY (1993).


14.2.1959
Waltrop, Německo
Matthias Hues csfd

DevotionOperation ThuleGunfight at Rio BravoBorrowed Time IIIHow to Make a Deal with the DevilTerror on the Prairie1066Angel SmertiThe RoguePuppet Master: The Littlest ReichRailroad to Hell: A Chinaman's ChanceMaximalnyj udarBeyond the GameShowdown in ManilaTemné tajemstvíČjornaja rozaGoyLittle Klaus Big WorldImmortally YoursRváčiThe Red CanvasVed verdens endeChinaman's ChanceDračí válkyBangersÚnos mé sestryLegie mrtvýchTichá sílaKrálovská gardaBloodsuckersHostile EnvironmentMizeraOchránceVysoký cílLone TigerStarcryptSám v leseDigitální mužSmrtící systémZóna robotůŽelezné pěstiAmerický kickboxer: Zápas smrtiObjednávka smrtiFist Fighter 2Pátrací esoTygří spáry 2Věk zradyMartial Law 3Orlí spáryPusinky už nekupujiČerný pásDiplomatická imunitaKickboxer 2 - Cesta zpátkyStar Trek VI: Neobjevená zeměRebelovéTemný andělBoj o životSouboj pěstíBig Top Pee-weeKarate tiger 2: Zuřící blesk


Aktualizace osobnostního profilu Matthias Hues: 14.2. 2024 00:16