Filmové informace

Velký Caruso csfd

Velký Caruso

Info
USA, 1951, 109 min (Alternativní 105 min)
Žánr
Drama - Hudební - Životopisný
Režie
Richard Thorpe
Hrají
Mario LanzaAnn BlythDorothy KirstenJarmila NovotnáBlanche ThebomTeresa CelliRichard HagemanCarl Benton ReidEduard FranzLudwig DonathAlan Napier

Popis filmu Velký Caruso 1951

Osobní příběh muže s hlasem velkým jako jeho srdce... Jeden z nejlepších tenorů historie Enrico Caruso (1873–1921) patřil k nejpopulárnějším zpěvákům 20. stoletím. Melodramatický operní snímek Velký Caruso volně vychází z biografie jeho milované manželky Dorothy a podrobně mapuje jeho životní příběh od úplného dětství. Enrico Caruso pocházel z chudých poměrů a svůj životní sen o pěvecké dráze začal naplňovat až po zavržení dvaceti let, kdy debutoval jako operní pěvec v rodné Neapoli. Jeho hlas mu ale otevřel dveře do celého světa a v rychlém sledu následuje fenomenální úspěch v Londýně a po úvodních rozpacích dobývá i prkna slovutné Metropolitní opery v New Yorku. Za oceánem navíc poznává okouzlující dívku Dorothy, která se stává osudovou láskou jeho života... Legendárního italského pěvce ve filmu ztvárnil populární zpěvák a herec Mario Lanza, který v 50. letech patřil k předním operním hvězdám a po vzoru Carusa proslul svým tenorem, který ve filmu zářivě vyniká ve scénách z operních vystoupení. Ve vedlejších rolích se představily další tehdejší špičkové operní pěvkyně jako Dorothy Kirstenová, Blanche Thebomová nebo Teresa Celliová. Pro zajímavost lze zmínit, že ve snímku můžeme zaznamenat také slavnou českou sopranistku Jarmilu Novotnou (1907–1994), která během své kariéry zpívala po celém světě, ale domovskou scénou se jí nakonec stala Metropolitní opera v New Yorku. Ve filmu se představila jako zhýčkaná operní pěvkyně Maria Selka. (Česká televize)



Aktualizace: 2024-2-25

Velký Caruso - Mario Lanza


Velký Caruso - Mario Lanza  Ann Blyth


Velký Caruso - Mario Lanza  Ann Blyth


Velký Caruso - Mario Lanza

Velký Caruso ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Velký Caruso online
28




Vyzkoušejte: