Filmové informace

Pyšná princezna csfd

Pyšná princezna

Info
Československo, 1952, 94 min (Alternativní 88 min)
Žánr
Pohádka - Komedie - Drama - Rodinný - Romantický
Režie
Bořivoj Zeman
Hrají
Alena VránováVladimír RážStanislav NeumannMária SýkorováJaroslav SeníkMiloš KopeckýOldřich DědekKarel EffaGustav HeverleJosef HlinomazLuděk Mandaus
Téma

Popis filmu Pyšná princezna 1952

Pohádka všech českých pohádek o pyšné princezně Krasomile, která odmítla vzít si za muže krále Miroslava. Ten si to však nenechal líbit a v přestrojení za zahradníka se dostal do služby na její zámek. Pomocí práce a lásky napravil princezninu pýchu, nejdřív však pro ni vypěstoval zpívající květinu. A to nebylo v Půlnočním království jen tak – díky proradným rádcům král zakázal v celé své zemi zpívat. Než se vše v dobré obrátilo, museli Král Miroslav s princeznou Krasomilou uprchnout ze zámku, cestou se skrývat u prostých lidí, a tím se princezně otevřely ještě více věci, o kterých neměla dosud ani tušení… Tato půvabná filmová pohádka režiséra Bořivoje Zemana lámala rekordy v návštěvnosti a doposud se bez jejího uvedení neobešly snad žádné Vánoce. Jeho uvedení však potěší v kteroukoli roční dobu. Princeznu Krasomilu si zahrála mladá Alena Vránová, v době natáčení a prvního uvedení filmu se však skutečně jmenovala ještě Kohoutová. (TV Prima)


Související filmy

Král Drozdí bradaBezvousák a princezna KamilaPrincezna za dukátKrál Drozdí bradaKönig Drosselbart

Aktualizace: 2024-2-22

Pyšná princezna -  - Filmer.cz


Pyšná princezna - Alena Vránová


Pyšná princezna - Alena Vránová  Vladimír Ráž


Pyšná princezna - Stanislav Neumann  Alena Vránová  Vladimír Ráž

Pyšná princezna CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Pyšná princezna online
1133





Vyzkoušejte: