Filmové informace

Le Vicomte de Bragelonne csfd

Le Vicomte de Bragelonne

Info
Francie - Itálie, 1954, 94 min
Žánr
Dobrodružný - Romantický - Drama
Režie
Alexandre Dumas st.
Hrají
Georges MarchalAndré FalconJean CarmetDawn AddamsJean TissierGina ManèsJacques DumesnilAlbert MichelLucienne LegrandJean ClarieuxRobert Burnier

Popis filmu Le Vicomte de Bragelonne 1954

Film VIKOMT DE BRAGELONNE (Il visconte di Bragelonne) vychází z románu Tři mušketýři ještě po deseti letech od Alexandra Dumase a jedná se o další variaci na známý příběh muže se železnou maskou. Tento román se první filmové verze dočkal již v němé éře v roce 1922 ve Francii, až o třicet let později byl pak zfilmován v USA. Rok 1954 byl k Dumasově odkazu velmi štědrý, ve Španělsku byl natočen film HRABĚ MONTE CHRISTO, podle stejného románu vznikl televizní seriál v Itálii, ve Francii byla pořízena nová filmová verze KRÁLOVNY MARGOT atd. Italský režisér Fernando Cerchio natočil titul VIKOMT DE BRAGELONNE ve francouzsko-italské koprodukci, scénář vypracoval úspěšný francouzský režisér Alexandre Astruc, pro hlavní role byli osloveni převážně francouzští herci, titulní ženskou postavu ztvárnila britská herečka Dawn Addams. Film měl premiéru prakticky zároveň ve Francii a v Itálii v prosinci 1954. (argenson)



Aktualizace: 2024-4-20
Reklama:

Le Vicomte de Bragelonne ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Le Vicomte de Bragelonne online
22




Vyzkoušejte: