Filmové informace

Edith Piafová csfd

Edith Piafová

Info
Francie, 1974, 104 min (Alternativní 97 min)
Žánr
Drama - Životopisný
Režie
Guy Casaril
Hrají
Brigitte ArielPierre VernierKenneth WelshGuy TréjanJacques DubyMichel DuplaixAnouk FerjacFrançois DyrekJacques AlricMichel BedettiNicole Pescheux

Popis filmu Edith Piafová 1974

Vzestup ke slávě dlážděný touhou a sebezapřením... Každému se vybaví chuť a vůně Francie, pařížských bulvárů a uliček, když slyší nezaměnitelný hlas šansonu patřící Edith Piaf (19. prosince 1915 – 10. října 1963). Filmů o této jedinečné zpěvačce vznikla celá řada. Snímek z roku 1974 byl natočen podle knihy její nevlastní sestry Simony Berteautové, která žila ve stínu své nadané sestry, ale která ji vždy podporovala (kniha byla vydána i v českém překladu). Zachycuje Edithino dětství na pařížských ulicích až po počátky její oslnivé kariéry. Místo konzervatoře dvorky a uličky Pigalle, Ménilmontant a pařížské periférie až po první představení v nočním klubu Louise Lepléeho poblíže Avenue des Champs-Élysées. Představil ji divákům pod uměleckým jménem „Vrabčátko“ – La Mome Piaf, pravděpodobně se inspiroval její křehkou malou postavou, měřila pouhých 142 centimetrů. Ale jako by na tom záleželo, nesmrtelné šansony Edith Piaf stále vypalují v duších lidí nesmazatelnou stopu. (Česká televize)



Aktualizace: 2023-10-30

Edith Piafová - Brigitte Ariel


Edith Piafová - Jacques Duby  Pascale Christophe  Brigitte Ariel


Edith Piafová -  - Filmer.cz


Edith Piafová - Brigitte Ariel

Edith Piafová ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Edith Piafová online
58





Vyzkoušejte: