Filmové informace

Veselé Vánoce pane Lawrenci csfd

Veselé Vánoce, pane Lawrenci

Info
Velká Británie - Japonsko - Nový Zéland, 1983, 123 min
Žánr
Drama - Válečný
Režie
Nagisa Óšima
Hrají
David BowieTom ContiRjúiči SakamotoJack ThompsonTakeši KitanoTakaši NaitóHiroši MikamiHideo MurotaJúja UčidaDaisuke IidžimaKan Mikami
Téma

Popis filmu Veselé Vánoce pane Lawrenci 1983

Děj se odehrává v Japonském zajateckém táboře na ostrově Jáva v roce 1942. V lágru je jediný zajatec, který mluví Japonsky a to plukovník Lawrence. Ten je donucen sadistickým seržantem Harou zúčastnit se mučení a vynuceného harakiri jednoho z dozorců. Po intervenci u velitele tábora je poprava odložena. Ostatní japonští důstojníci se začínají na zajatcích mstít, protože se obávají ovlivňování velitele tábora plukovníkem Lawrencem. Napětí se ještě zvýší, když se v táboře objeví nový, záhadný zajatec Celliers, který je Angličan a odmítá se podřídit japonskému drilu. Brutalita dozorců se neustále stupňuje, protože ve válce u lidí vystupují do popředí zejména skryté zvířecí pudy a jejich civilizovanost mizí. Proč ale "Veselé Vánoce pane Lawrenci"? (Vapet Production)


Související filmy

Bestie bez vlastiJîn6. BatalionNa konci všech válekTenká červená linieNávrat od řeky Kwai

Aktualizace: 2023-11-18

Veselé Vánoce pane Lawrenci - Tom Conti  David Bowie


Veselé Vánoce pane Lawrenci - David Bowie


Veselé Vánoce pane Lawrenci - David Bowie


Veselé Vánoce pane Lawrenci - David Bowie  Tom Conti

Veselé Vánoce, pane Lawrenci ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Veselé Vánoce, pane Lawrenci online
188





Vyzkoušejte: