Filmové informace

Gdzieśkolwiek jest jeśliś jest csfd

Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest

Info
Polsko - Velká Británie - Západní Německo - Francie, 1988, 106 min
Žánr
Drama - Romantický - Válečný
Režie
Krzysztof Zanussi
Hrají
Julian SandsRenée SoutendijkTadeusz BradeckiJoachim KrólMaja KomorowskaVadim GlownaAleksander BardiniJerzy NowakMaria CiunelisHanna StankównaPaweł Wawrzecki

Popis filmu Gdzieśkolwiek jest jeśliś jest 1988

Melodramatický příběh s prvky retrofilmu se odehrává v předvečer druhé světové války v Polsku. Uruguayský honorární konzul a podnikatel si chce v bouřlivých časech zachovat neutralitu, je však vtažen do víru událostí. Jeho senzitivní žena pod vlivem úrazu vycítí nadcházející apokalypsu. Fotografuje v židovských ulicích. Po vyvolání snímků obrazy lidí před jejíma očima postupně mizí. Po střetnutí se zlem a násilím nesnese trýzeň a zešílí. V nezvěčněných, viscontiovsky laděných barvách se režisér Zanussi obloukem vrací ke svému tématu reflexe života a smrti. Jenže proměna strohého stylu racionálního skeptika se nevydařila, cítil převelký odstup od tématu. Neosobnímu, akademickému filmu o metafyzice zla chybí větší věrohodnost (carott)



Aktualizace: 2024-3-21
Reklama:

Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Gdzieśkolwiek jest, jeśliś jest online
10




Vyzkoušejte: