Filmové informace

Žizň i bessmertije Sergeja Lazo csfd

Žizň i bessmertije Sergeja Lazo

TV film

Info
Sovětský svaz, 1985, 194 min
Žánr
Drama - Historický - Válečný
Režie
Vasile Pascaru
Hrají
Gediminas StorpirštisNikolaj GlinskijTalgat NigmatulinBoris ChmelnickijAljona BondarčukJelena StarostinaVladimir MelnikovJevgenija Tudorašku

Popis tv filmu Žizň i bessmertije Sergeja Lazo 1985

Třídílná freska popisující vrchol života jednoho z legendárních velitelů občanské války a bojů s interventy Sergeje Georgijeviče Laza (Gediminas Storpirštis). Narodil se roku 1984 do bohaté šlechtické rodiny v Bessarabské gubernii a jeho osudem měla být služba ruské říši. Jenže studia mladého Moldavana narušila 1. světová válka a on si, stejně jako další spolužáci, začal klást otázky, co právě z nich dělá privilegované osoby, že bojují ostatní a oni ne? Vstoupil do armády, kde se završila jeho radikalizace. Mezitím Rusko vystoupilo z válečné koalice a podepsalo separátní mír, nicméně na jeho území konflikt neustal. A bývalý student se v bojích přes Krasnojarsk a Zabajkalí – už jako zkušený rudý velitel – dostal na Dálný východ. Bílí Češi působili sice nepříjemnosti ovládnutím železniční magistrály, ale skutečnou hrozbou sovětům byli zahraniční interventi, především Japonci. I ti si na druhou stranu byli vědomi kvalit svého nepřítele a na Sergeje Laza nakonec vypsali vysokou odměnu v jenech. Boje proti cizím vojskům probíhaly s proměnlivou intenzitou a hlavně se střídavými úspěchy. Po ovládnutí obrovských území musela dálněvýchodní Rudá armáda ustupovat do tajgy a přijmout partyzánský způsob boje, aby se později zas jednotky pod rudými prapory dostaly až k oceánu a obsadily Vladivostok… a tam zase následovala nová kola vítězství a porážek, během nichž dokonce padlo do japonského zajetí nejvyšší bolševické vedení, včetně v té době už legendárního partyzánského velitele Sergeje Laza. Když žalobu proti sobě dokázal Lazo jako šachista rozbít neprůstřelnou logikou, zkoušel to na něj generál Oj psychickým nátlakem i fyzickým mučení, ale poté, co neuspěl ani s nabídkou na zradu za neuvěřitelných pět milionů ve zlatě, bylo rozhodnuto o konečném řešení... (chamonix)



Aktualizace: 2024-5-3
Reklama:

Žizň i bessmertije Sergeja Lazo ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Žizň i bessmertije Sergeja Lazo online
2




Vyzkoušejte: