Filmové informace

Hříšné ženy boomské csfd

Hříšné ženy boomské

Info
Francie - Německá říše, 1935, 110 min
Žánr
Romantický - Válečný - Komedie
Režie
Jacques Feyder
Hrají
Françoise RosayAndré AlermeJean MuratLouis JouvetAlexander D'ArcyAlfred AdamEnrico GloriBernard LancretLyne CleversRoger LegrisMarcel Carpentier

Popis filmu Hříšné ženy boomské 1935

Flandry v roce 1616 okupují španělská vojska. Obyvatelé malého městečka Boom se se strachem dozvídají, že se k nim blíží okupační armáda v čele s vévodou z Alby. Muži se v dané situaci zbaběle uchýlí k pasivní rezistenci a veškeré iniciativy se chopí jejich manželky, které se rozhodnou "bojovat" vlastními ženskými zbraněmi a vítají nepřátele doslova s otevřenou náručí. Pohoštěný a mile překvapený vévoda odvádí hned druhý den své vojáky pryč a rozhodne se město ušetřit krveprolití. Tvůrci v této slavné historické komedii usilovali o maximální architektonickou či kostýmní věrohodnost a nechali se inspirovat mj. díly vlámských výtvarných umělců (Adriaen van Ostade, David Teniers, Jan Steen). Realizace filmu, jehož scénář napsali Jacques Feyder a Charles Spaak již v polovině dvacátých let, však nebyla vhodně načasována. HŘÍŠNÉ ŽENY BOOMSKÉ v době svého vzniku snadno sváděly k interpretacím ve smyslu fašistické propagandy. Ve Francii a Belgii se tak snímek potýkal s odmítavými reakcemi. Velmi populární se naopak stal v Německu nebo v Anglii a v zahraničí dokonce získal několik prestižních ocenění (např. cena za režii na MFF v Benátkách 1936). (minus)


Související filmy

Počestné paní pardubickéCech panen kutnohorských

Aktualizace: 2023-10-21
Reklama:

Hříšné ženy boomské ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Hříšné ženy boomské online
63





Vyzkoušejte: