Filmové informace

Poslední dny generála Pattona csfd

Poslední dny generála Pattona

TV film

Info
USA, 1986, 146 min
Žánr
Drama - Životopisný
Režie
Delbert Mann
Hrají
George C. ScottRichard DysartMurray HamiltonEd LauterHorst JansonDaniel BenzaliRon BerglasDon FellowsErrol JohnLee PattersonShane Rimmer

Popis tv filmu Poslední dny generála Pattona 1986

Byl považován za nejlepšího polního velitele na straně západních spojenců a brilantního taktika mobilní války. Přestože se dožil velkolepého konce 2. světové války, svobodných časů si neužil. V prosinci 1945 zemřel na následky tragické automobilové nehody na předměstí Manheimu. Předtím se však stačil stát nesmrtelným hrdinou 3. americké armády, která mimo jiné osvobodila také západ a jihozápad Čech, včetně města Plzně a Chebu. Rozmáchlé filmové vyprávění se však soustředí především na povahové rysy a soukromí tohoto velkého válečníka. Patton měl pověst ryzího a urputného velitele a bylo mu přezdíváno „Stará krev a odvaha“ nebo též „Krev a bláto“. Jeho velkou nevýhodou byla prudká povaha. Měl několik incidentů při návštěvě polních nemocnic, kdy zuřivě napadal „simulanty“. Přesto tváří v tvář smrti mohl bilancovat svůj život jako nadmíru úspěšný a navždy spjatý s vítězstvím v obou světových válkách.
Zdroj: oficiální distributor


Související filmy

Generál Patton

Aktualizace: 2023-11-2
Reklama:

Poslední dny generála Pattona ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Poslední dny generála Pattona online
14




Vyzkoušejte: