Filmové informace

Vyšetřování ztráty třídní knihy csfd

Vyšetřování ztráty třídní knihy

divadelní záznam

Info
Česko, 1997, 95 min
Žánr
Komedie
Režie
Ladislav Smoljak
Hrají
Zdeněk SvěrákLadislav SmoljakJaroslav WeigelMiloň ČepelkaVáclav Kotek
Téma

Popis divadelní záznamu Vyšetřování ztráty třídní knihy 1997

V úvodním semináři se seznámíme s Cimrmanovou pedagogickou šesterkou. Dozvíme se například, co je to pomněnka a nezapomněnka, co znamená trestání učitele učitelem nebo jak vypadalo mimoslovní dorozumívání, které Cimrman zavedl při výuce. Názorně je při recitaci poezie převedena i „zásada oživlého dřeva“ a nechybí praktické ověření fyzikálních zásad – kupříkladu, že světlo je rychlejší zvuku. Cimrman zabrousil i do filozofie, když popsal teorii poznání: vycházíme-li totiž z jeho premisy, že „omyl je přesný“, pak na konci procesu je „poznání, že nevíme sice nic, ale zase to víme správně“. Divadelní hra Vyšetřování ztráty třídní knihy, která následuje, začíná nabádáním pana učitele, „přihlašte se“, neboť „chlapci, my tu třídní knihu hledáme již sedmý rok!“ a k tomuto konstatování není co dodat ani po příchodu ředitele či školního inspektora. Bavte se tedy s námi při sledování Cimrmanovy zábavné sondy do rakouskouherského školství… (Česká televize)


Související filmy

Psaní do nebeČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaftČeské nebe: Cimrmanův dramatický kšaft40 let Divadla Járy Cimrmana aneb Ze hry do hryCimrman v říši hudbyDlouhý, široký a krátkozraký

Aktualizace: 2023-8-28

Vyšetřování ztráty třídní knihy - Jan Hraběta  Ladislav Smoljak


Vyšetřování ztráty třídní knihy - Ladislav Smoljak  Jan Hraběta  Jaroslav Weigel


Vyšetřování ztráty třídní knihy - Jaroslav Weigel


Vyšetřování ztráty třídní knihy - Jaroslav Weigel  Jan Hraběta  Ladislav Smoljak

Vyšetřování ztráty třídní knihy CZ film ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Vyšetřování ztráty třídní knihy online
956





Vyzkoušejte: