Filmové informace

Plukovník Redl csfd

Plukovník Redl

Info
Maďarsko - Rakousko - Západní Německo - Jugoslávie, 1985, 2x72 min (Special Edition: 152 min, Alternativní 144 min)
Žánr
Drama - Životopisný - Historický - Psychologický
Režie
István Szabó
Hrají
Klaus Maria BrandauerGudrun LandgrebeHans Christian BlechArmin Mueller-StahlJan NiklasLászló MensárosTamás MajorKároly EperjesPéter AndoraiAndrás AmbrusÉva Szabó

Popis filmu Plukovník Redl 1985

Napínavé konspirační drama z období úpadku Rakousko-Uherské monarchie inspirované románem Johna Osborna "A Patriot for Me" dle osudů reálné postavy Alfreda Redla, chlapce z rodiny venkovského zaměstnance dráhy v Haliči. Za dávnou pomoc je jeho chudá rodina zásadně loajální k císaři Franzi Josefovi I. a Alfred tuto rodinnou tradici důsledně dodržuje. Redl je přijat do důstojnické školy a coby mladý, ambiciózní a oddaný důstojník si buduje úspěšnou kariéru. V cestě mu však stojí nevyrovnané vztahy se ženami, bratr jeho vysněné Kataliny - Kristóf von Kubinyi, sklony k homosexualitě a šlendrián, korupce, kriminalita a alkoholismus v odlehlých posádkách c.k. armády. Na vrcholu Redlovy kariéry, kdy je jedním z nejmocnějších mužů v monarchii, má krásnou manželku a Katalina je jeho občasnou milenkou a důvěrkyní, se konspirační smyčky částečně organizované jím samým začnou stahovat kolem něj. Loajalita ke starému císaři už přestává být v kurzu. Následník trůnu Ferdinand dEste má jiné plány a plukovník tajné služby Alfred Redl do nich nezapadá. Na pozadí ty nejznámější hudební kousky Johanna Strausse. (Honza dAve)


Související filmy

Aféra plukovníka RedlaAféra plukovníka Redla (německá verze)NezlomnýHanussenPrípad jasnovidca HanussenaHanussen

Aktualizace: 2024-2-3

Plukovník Redl -  - Filmer.cz


Plukovník Redl - Klaus Maria Brandauer  Armin Mueller-Stahl


Plukovník Redl - Armin Mueller-Stahl


Plukovník Redl - Gudrun Landgrebe  Klaus Maria Brandauer

Plukovník Redl ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Plukovník Redl online
183





Vyzkoušejte: