Filmové informace

Sid a Nancy csfd

Popis filmu Sid a Nancy 1986

Britsko-americký snímek, který v roce 1986 natočil britský režisér Alex Cox, mapuje zničující vztah baskytaristy Sex Pistols a punkové ikony Sida Viciouse s americkou groupie Nancy Spungenovou. Film dvojici sleduje od jejich prvního setkání v Londýně v roce 1976 až po tragické vyvrcholení společné heroinové závislosti v newyorském hotelu Chelsea v říjnu 1978. V roli Sida Viciouse exceluje tehdy osmadvacetiletý Gary Oldman, který kvůli roli podstoupil radikální dietu, díky níž v jednu chvíli skončil v nemocnici. O roli se údajně ucházel také Daniel Day-Lewis, Cox však dal přednost Oldmanovi, který coby rodák ze stejné londýnské čtvrti, v níž vyrůstal i Sid Vicious, působil autentičtěji. Film, který byl premiérově uveden na filmovém festivalu v Cannes v prestižní sekci Quinzaine des Réalisateurs, získal celou řadu ocenění, včetně renomované Ceny newyorských filmových kritiků pro Chloe Webbovou za její výkon v roli Nancy Spungenové. (Česká televize)


Související filmy

Never Tear Us Apart: The Untold Story of INXSThe RunawaysHysteria: The Def Leppard StoryBeach BoysVeď mě dále cesto máPísničkář

Aktualizace: 2023-9-30

Sid a Nancy - Chloe Webb  Gary Oldman  Kathy Burke


Sid a Nancy - Alex Cox  Gary Oldman


Sid a Nancy - Gary Oldman  Andrew Schofield


Sid a Nancy - Chloe Webb

Sid a Nancy ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Sid a Nancy online
513





Vyzkoušejte: