Filmové informace

Great Balls of Fire! csfd

Great Balls of Fire!

Info
USA, 1989, 108 min (Alternativní 104 min)
Žánr
Drama - Hudební - Životopisný
Režie
Jim McBride
Hrají
Dennis QuaidWinona RyderJohn DoeStephen TobolowskyTrey WilsonAlec BaldwinLisa BlountSteve AllenPeter CookChris SolariJohn Bloom
Téma

Popis filmu Great Balls of Fire! 1989

Bouřlivý příběh legendárního Jerryho Lee Lewise, hvězdy rokenrolu, která dobyla celý svět... Zpěvák, skladatel, pianista, významná americká rock’n’rollová legenda Jerry Lee Lewis (narozený 29. 9. 1935) byl velkým konkurentem Elvise Presleyho. Stále patří mezi velké osobnosti světové populární hudby, kterou výrazně ovlivnil. Díky síle jeho zvuku a dynamické hře je označován za zakladatele tzv. piano rocku. Někdy během svých bouřlivých vystoupení odkopnul stoličku, na níž seděl, a hrál ve stoje. Prsty nechal dopadat z velké výšky, což vytvářelo dramatický akcent. Občas hrál i nohama či se na klavír rovnou posadil... Film zachycuje Jerryho Lee Lewise od jeho nastěhování se do rodiny bratrance, s kterým chce prorazit u známého hudebního vydavatele Phillipse. Přichází vydání prvního úspěšného singlu a rychlé stoupání po americkém hudebním žebříčku, následuje tajný sňatek s třináctiletou Myrou, dcerou svého příbuzného a spoluhráče z kapely, u něhož bydlí. Dopad tohoto rozhodnutí však podstatně ovlivní jeho popularitu… Ve filmu Jerryho Lee Lewise ztvárnil známý americký herec Dennis Quaid. (Česká televize)


Související filmy

DalidaBásník smutných tónůSpatřil jsem světloLáska a odpuštěníJersey BoysV nitru Llewyna Davise

Aktualizace: 2023-9-30

Great Balls of Fire! - Dennis Quaid


Great Balls of Fire! - Dennis Quaid


Great Balls of Fire! - Dennis Quaid


Great Balls of Fire! - Winona Ryder  Dennis Quaid

Great Balls of Fire! ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Great Balls of Fire! online
65





Vyzkoušejte: