Filmové informace

Pavel Korčagin csfd

Pavel Korčagin

Info
Sovětský svaz - Ukrajina, 1956, 99 min
Žánr
Historický - Romantický - Drama - Válečný
Režie
Vladimir Naumov
Hrají
Pavel UsovničenkoVasilij LanovojViktor StěpanovDmitrij MiljutěnkoOleg GolubickijVladimir MarenkovElza Ivanovna LeždějAda RogovcevaLeonid ParchomenkoJevgenij Morgunovvíce

Popis filmu Pavel Korčagin 1956

Sovětský celovečerní barevný film byl natočen podle proslulého románu Nikolaje Ostrovského „Jak se kalila ocel" (po prvé zfilmoval tento román v r. 1942 režisér Mark Donskoj). Je to historie Pavla Korčagina, mladíka, který prožívá za revoluce velmi těžký osud. Vlastní zkušenost i příklad revolučního námořníka Žuchraje jej přivedou do řad revolucionářů. Z odstrkovaného, kdysi plachého chlapce se stává odhodlaný, uvědomělý bojovník za nový řád; Pavel se stává příkladem ostatní mládeži. Zúčastní se bojů legendární První jízdní armády. Po zranění se vrhá do práce v Komsomolu a organisuje komsomolskou stavbu úzkokolejky, která má dovážet do Kyjeva dříví a tak zachránit město před vymrznutím. Na stavbě však znovu onemocní. Dostavují se následky zranění, Pavel ochrne na celém těle a ztratí zrak. I tentokrát však dovede být svému lidu užitečný. Obklopen věčnou tmou, píše Pavel Korčagin-Nikolaj Ostrovskij nesmrtelné dílo o odvaze a prostém hrdinství ve jménu revoluce a nového života, „Jak se kalila ocel". (Filmový přehled)


Související filmy

Kak zakaljalas stalJak se kalila ocel

Aktualizace: 2023-10-30
Reklama:

Pavel Korčagin ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Pavel Korčagin online
34




Vyzkoušejte: