Filmové informace

Lon McQ csfd

Lon McQ

Info
USA, 1974, 111 min (Alternativní 107 min)
Žánr
Akční - Krimi - Drama - Mysteriózní - Thriller
Režie
John Sturges
Hrají
John WayneEddie AlbertDiana MuldaurColleen DewhurstClu GulagerDavid HuddlestonRoger E. MosleyAl LettieriJulie AdamsChuck RobersonWilliam Bryant
Téma

Popis filmu Lon McQ 1974

Sychravé seattleské svítání připravilo detektivovi Lonu McQovi (John Wayne) opravdu nezapomenutelné ráno. Nejprve ho probudí zvonění telefonu se zprávou, že jeho parťák byl vážně postřelen a dva další policisté byli zavražděni přímo na ulici. A ještě než se stihne posadit za volant, kdosi se mu dobývá do auta a z druhé strany přístavu po něm dokonce střílí nájemný vrah. Kapitán Klosterman (Eddie Albert) je přesvědčen, že za útoky na policisty stojí anarchisté. McQ si je ale jistý, že rozpoznal rukopis drogového barona Santiaga, který se mstí celému oddělení za nedávné zátahy proti dealerům. Vydává se proto řešit případ na vlastní pěst, ale aby se dostal až k vrahovi svého přítele, je třeba si ušpinit ruce... John Sturges a John Wayne, dvě největší westernové legendy 50. a 60. let, se poprvé sešli až v roce 1973 při natáčení detektivního thrilleru Lon McQ. Pro hvězdu Ria Brava to byla vůbec první role policisty, přestože již dříve dostal Wayne nabídku zahrát si třeba Drsného Harryho. Naopak režisér Sedmi statečných byl zvyklý pracovat s různými žánry, jako Lona McQ si ovšem původně představoval svého dvorního herce Stevea McQueena – ten však s díky odmítl. Namísto volného pokračování Bullittova případu tak shodou různých náhod vznikl snímek chvílemi připomínající spíše klasické noirové detektivky. (Česká televize)


Související filmy

Brannigan

Aktualizace: 2023-10-15

Lon McQ - Colleen Dewhurst  John Wayne


Lon McQ - John Wayne


Lon McQ - John Wayne


Lon McQ - John Wayne  Eddie Albert  Julian Christopher

Lon McQ ke stažení

UPOZORĚNÍ: Odkazy výše jsou pouze do vyhledávání na externích stránkách, nemusí být funkční, za obsah těchto stránek neručíme a varujeme před stahováním nelegálního obsahu!

Přehrát Lon McQ online
144





Vyzkoušejte: